Moderne tider

Skilsmissekomedie med høy gjenkjennelsesfaktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Mobiltelefonen har slett ikke forenklet livet for alle. Særlig ikke for sånne som ikke engang klarer å slette beskjedene fra sin «venninne».Måns Herngren spiller legen Jens i skilsmissekomedien «Varannan vecka». Han har vært gift i 20 år, men så en dag vil livet at han ender på sofaen hos broren Pontus, spilt av hans virkelige bror Felix Herngren. Sammen med to andre har brødrene skrevet og regissert denne moderne og urbane samlivsskildringen som er overraskende morsom.

Reklameparodier

Gjenkjennelseseffekten tør være stor hos alle med diverse eks\'er, mine barn og dine unger, homsevenner og kompissex. Södermalm i Stockholm er den idylliske byrammen om partnerforviklingene. Pontus er reklamefilmmaker av yrke, og filmen avbrytes gang på gang av de mest surrealistiske reklamefilmparodier.

Streetsmarte skilsmissebarn

Samlivmønstrene er også svært up-to-date: Pontus er småbarnspappa annenhver uke, men han og ekskona prøver å lage et barn til med kunstig inseminasjon, slik at skilsmissebarnet skal få søsken. Broren Jens oppdager at hans kone har vært utro med en gymlærer for fire år siden og går bananas over blomsterkrukkene i den intetanende mannens hage. Barna er tilsynelatende de eneste fornuftige, skikkelige streetsmarte skilsmissebarn som vet hvordan man spiller på voksnes dårlige samvittighet. Ikke alle gagsene er like friske, men tonen i filmen er gjennomgående vittig og dessuten befriende blottet for problematisering og moralisme.Bilde på filmweb.no. bruk gjerne nr. 6 ovenfra

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer