Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Moderne tider

Skilsmissekomedie med høy gjenkjennelsesfaktor.

FILM: Mobiltelefonen har slett ikke forenklet livet for alle. Særlig ikke for sånne som ikke engang klarer å slette beskjedene fra sin «venninne».Måns Herngren spiller legen Jens i skilsmissekomedien «Varannan vecka». Han har vært gift i 20 år, men så en dag vil livet at han ender på sofaen hos broren Pontus, spilt av hans virkelige bror Felix Herngren. Sammen med to andre har brødrene skrevet og regissert denne moderne og urbane samlivsskildringen som er overraskende morsom.

Reklameparodier

Gjenkjennelseseffekten tør være stor hos alle med diverse eks\'er, mine barn og dine unger, homsevenner og kompissex. Södermalm i Stockholm er den idylliske byrammen om partnerforviklingene. Pontus er reklamefilmmaker av yrke, og filmen avbrytes gang på gang av de mest surrealistiske reklamefilmparodier.

Streetsmarte skilsmissebarn

Samlivmønstrene er også svært up-to-date: Pontus er småbarnspappa annenhver uke, men han og ekskona prøver å lage et barn til med kunstig inseminasjon, slik at skilsmissebarnet skal få søsken. Broren Jens oppdager at hans kone har vært utro med en gymlærer for fire år siden og går bananas over blomsterkrukkene i den intetanende mannens hage. Barna er tilsynelatende de eneste fornuftige, skikkelige streetsmarte skilsmissebarn som vet hvordan man spiller på voksnes dårlige samvittighet. Ikke alle gagsene er like friske, men tonen i filmen er gjennomgående vittig og dessuten befriende blottet for problematisering og moralisme.Bilde på filmweb.no. bruk gjerne nr. 6 ovenfra

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling