Moderne tungetale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALI-SAKEN: Jeg ser i Dagbladet 16. august at ambulansefolkene som nektet å gi voldsofferet Ali Fahra nødhjelp, mener de var i sin fulle rett fordi han «virket beruset». Her har jeg noen spørsmål som jeg skulle tro var av ganske stor viktighet:

Hvor lett er det, selv for utdannede medisinere – som ambulansefolk jo slett ikke er – å avgjøre i løpet av få minutter, i en bypark, om en gitt person er omtåket på grunn av beruselse eller på grunn av skadene han ble påført da han nylig slo hodet i asfalten? Er det ikke under enhver omstendighet ambulansefolks udiskutable plikt å frakte en person hurtigst mulig inn til kyndig vurdering på legevakt/sykehus, når han ligger blødende på bakken uten å gi normal kontakt, mens en rekke vitner forteller at han nylig ble slått ned?

Selv om lite eller ingenting tyder på at offeret i denne saken virkelig var beruset, er følgende et kanskje enda viktigere spørsmål rent generelt: Er det slik at en person som muligens kan være påvirket av alkohol eller narkotika, ikke har samme rett som andre til medisinsk behandling dersom vedkommende blir utsatt for vold?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer