KJØRER VIDERE: Modesty Blaise er en av de mest populære figurene blant norske tegneserieentusiaster. Hennes eventyr er publisert i mange formater. Nå er hun på plass i "Agent X9 Gull".
KJØRER VIDERE: Modesty Blaise er en av de mest populære figurene blant norske tegneserieentusiaster. Hennes eventyr er publisert i mange formater. Nå er hun på plass i "Agent X9 Gull".Vis mer

Modesty Blaise vender tilbake i nytt format

Wandrups utvalgte: Agent X9 er ikke død.

TEGNESERIE: «Agent X9» fikk tittel etter en serie som ble startet nøyaktig 40 år tidligere. I 1934 skapte krimforfatteren Dashiell Hammett og tegneren Alex Raymond denne navnløse figuren, som seinere ble kalt Corrigan.

Nå blir «Agent X9» lagt ned, etter 42 år med 495 utgivelser. Men som alle ekte helter, vender X9 tilbake, denne gangen i nytt format. «Agent X9 Gull» er siste skudd på stammen av en lang rekke formater (pocketbøker, jubileumsspesialer, album, Modesty Blaise-magasiner m.m.).

Boka er trykt i breddeformat, 27,7 centimeter bredt og 21,5 centimeter høyt, med 152 sider. Seriene er gjengitt i en størrelse som yter tegningene rettferdighet.

«Haremsopprøret» fra 1970 er første Modesty Blaise-historie tegnet av Enric Romero, i en story av Peter O'Donnell. En eksotisk og skummel episode fra Midt-Østen.

Videre får vi en Rip Kirby-klassiker fra 1956, en Corrigan fra 1980 og en Jeff Hawke-fortelling fra 1962.

Her går det unna.

Vi ønsker action-entusiastene i Egmont lykke til videre!