Modig og viktig debattbok fra Jonas Gahr Støre

Tar opp spesielt ett spørsmål som har ulmet de siste tre åra.

OPPGJØR: Jonas Gahr Støre tar et oppgjør med normaliseringen av høyreekstreme holdninger, i sin nye bok. Foto: Bjørn Langsem
OPPGJØR: Jonas Gahr Støre tar et oppgjør med normaliseringen av høyreekstreme holdninger, i sin nye bok. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Jonas Gahr Støre er en politiker utenom det vanlige. For ham går praktisk politikk hånd i hånd med velskrevne tekster, skarpe analyser og klok refleksjon.

I boka «I bevegelse» diskuterer han ikke bare en rekke viktige partipolitiske spørsmål, men som den første behandler han et ømtålig tema knyttet til terrorhandlingene 22. juli 2011. Han tar et oppgjør med normaliseringen av høyreekstreme holdninger.

Samtalebok «I bevegelse» består av fire nyskrevne essays og elleve samtaler med Jonas Bals, som til daglig er rådgiver i Fellesforbundet. Kapitlene veksler mellom selvbiografiske og reflekterende essay, blant annet om hvordan han ble sosialdemokrat og arbeiderpartimann, og samtaler om et utvalg sentrale politiske emner.

I åpningskapitlet forteller Støre at han har to hensikter med boka. På den ene siden vil han tenke høyt om sosialdemokratiets utfordringer og muligheter. Han er «overbevist om at sosialdemokratiet har de mest moderne løsningene», og tar opp de viktigste politiske sakene i det 21. århundret i et forsøk på å overbevise oss om det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer