Møkkavær de luxe over Moldejazz

Jazzfestivalen åpner i dag, med mørke skyer på himmelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag starter den 47. jazzfestivalen i Molde, og alt går som det skal. Eller?

- Nå er det møkkavær de luxe her, veldig grått og med småregn, sier Dagbladets Terje Mosnes.

I 1974 besøkte han festivalen for første gang, og med ett unntak har han vært der hvert år siden. I fjor var været ganske fint, og da sier det seg nesten selv i år.

Festivalsjef Jan Ole Otnæs ser - som festivalsjefer skal - lysere på det:

- I morges hang tåka langt ned mellom fjellene, men jeg tror det kommer sol, sier han til Dagbladet.no.

Ukas dyreste

Men været betyr ikke all verden, og det er uansett ikke mange som bor i telt på den lille festivalcampen i Molde:

- Nei, det er ikke veldig mange som camper. De fleste finner en venn eller slektning i Molde, sier Otnæs med en latter.

RELEVANTE PÅ JAZZFESTIVAL: Vann har rent siden dette bildet av Steely Dan ble tatt i 1978. Denne uka spiller de i Molde sammen med Elvis Costello. Men er det jazz? - Steely Dan er et band som har brukt jazzmusikere på skivene sine og som lager jazzinfluerte låter, sier Jan Ole Otnæs for å grunngi bookingen. Hans favorittlåter med bandet finnes på albumet «Aja». Foto: SCANPIX
RELEVANTE PÅ JAZZFESTIVAL: Vann har rent siden dette bildet av Steely Dan ble tatt i 1978. Denne uka spiller de i Molde sammen med Elvis Costello. Men er det jazz? - Steely Dan er et band som har brukt jazzmusikere på skivene sine og som lager jazzinfluerte låter, sier Jan Ole Otnæs for å grunngi bookingen. Hans favorittlåter med bandet finnes på albumet «Aja». Foto: SCANPIX Vis mer

Moldejazz 2007 forventer å selge 25 000 billetter, i tillegg regner de med at 50 000 besøker gratiskonsertene.

Ukas dyreste konsert er Steely Dan og Elvis Costello, som spiller sammen på utescenen ved Romsdalsmuseet torsdag til en inngangsbillett på 480 kroner.

- Hvis det mot formodning skulle bli fint vær på utekonserten med Steely Dan og Elvis Costello, blir det veldig fint, tror Mosnes.

Men før den tid gleder han seg til Terje Rypdal riffer i gang festivalen på kveldens utsolgte åpningskonsert. Også Solveig Slettahjell og Sjur Miljeteig spiller i kveld for fulle hus, og det går heller ikke å oppdrive lovlige billetter til de to konsertene med Chick Corea og Gary Burton.

- Det er også få billetter igjen til Nils Petter Molvær på onsdag og Wayne Shorter Quartet på fredag, opplyser Otnæs.

Stjernetreff

Terje Mosnes skal som vanlig anmelde utvalgte konserter i Dagbladet denne uka.

- Har du noen anbefalinger for konsertgjengere?

- To av mine store favoritter spiller: Dave Holland - med Dave Holland Quintet - og Wayne Shorter Quartet. Også Matias Eick Quintet blir spennende, med Audun Kleive, Jon Balke, Nikolai Eilertsen og Mathias Ståhl, mener Mosnes.

Også Motif er et yngre norsk band Mosnes anbefaler.

Og lørdag avsluttes kalaset med et stjernetreff mellom Silje Nergaard, Mira Craig, Anja Garbarek og amerikanske India.Arie.

LES OGSÅ:

POPULÆRE GRATISKONSERTER: Særlig i sol, som her under Moldejazz 2003.
SPENT FESTIVALSJEF: I kveld braker det løs for Moldejazz-sjef Jan Ole Otnæs. <a href="http://www.dagbladet.no/vaer/uni/900526075">Her er værvarselet!</A>

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer