Molde-jazz venter med rockerne

- En spennende meny med utgangspunkt i hva som rører seg innen jazz og beslektet musikk på slutten av 90-tallet, sier festivalsjef Torstein Granly. Årets heteste artist på Molde-jazz er ekte heimavl: Nils Petter Molvær.

To kvelder kommer Nils Petter Molvær og hans kritikerroste og publikumsbejublede «Khmer» til å fylle opp Kulturhuset. Det er ikke for ofte man leser i internasjonal presse at det begås nybrottarbeid i norsk musikk, men det har man lest om Molvær. Tripphopp, cyber, jazz-funk, drum & bass bør være dekkende for Molværs prosjekt.

Av det mer tradisjonelle tilbyr Molde-jazz Head Hunters, med Herbie Hancock, og «Jazzlegends - a tribute to Ella Fitzgerald» blant festivalens foreløpige høydepunkter.

Først etter påske regner Granly med å kunne gå ut med de to økonomiske bærebjelkene som skal okkupere scenen på Romsdalsmuseet fredag 17. og lørdag 18. juli. Da handler det om rock og artister som kan sørge for at møringer og romsdøler skvetter ut av stresslessene sine i slikt antall at også årets festival blir et overskuddsforetak.