Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Molde-jubel for Jazz-Jens

Statsminster Jens Stoltenberg sjarmerte med dans og trompetspill under åpningen av Jazzfestivalen i Molde i går.

MOLDE (Dagbladet): - Kjempegøy, jeg trivdes veldig godt, sa statsminister Jens Stoltenberg da han hadde fått tilbake pusten etter sin dansende triumfferd gjennom Molde sentrum i går formiddag. Deretter leverte han en åpningstale fullt på høyde med pappa Thorvalds for 10 år siden, og gjenopprettet etter eget utsagn dermed balansen i Stoltenberg-familien.

I siste øyeblikk før Moldejazz-paraden satte seg i bevegelse, vrengte statsministeren av seg kvitskjorta og iførte seg festivaltrøya under den mørke dressen. Så ble det noen stive, famlende steg til tonene av «Sing It» før han fant rytmen, men da paraden passerte Molde Bakeri, var det med en dansende, swingende og vinkende statsminister i spissen. «Nei, sjå!» utbrøt en begeistret kvinnelig tilskuer da Jazz-Jens booget friskt i vei med paraplydame Elisabeth Rødseth, og så ut som om hun var på randen av å tegne kollektivt Arbeiderparti-medlemskap for seg selv og hele familien. Jens' egen dansante kommentar:

- Akkurat sånn som vi danset på gymnasfestene på Ruseløkka, bortsett fra at nå måtte jeg bevege meg framover.

DA JENS talte humørfylt, men engasjert om musikken og kulturens betydning for ham selv og for alle oss andre- «musikk er ikke avkopling, men tilkopling, ikke tidsfordriv, men dødsfordriv»- spurte jeg en backstage-lyttende Kjell Magne Bondevik om hva han syntes om konkurrentens innsats i paraden.

- Jeg så det ikke, men jeg hører at han skal ha danset, så det var sikkert bra, kvitterte Bondevik sjenerøst.

Han smilte, men med et skjær av vemod, og jeg tror tankene hans gikk tilbake til den gang han selv var statsminister og fikk gå først i toget, attpåtil med stortromme. Den æren fikk ikke Jens, kanskje har erfaringene fra Bondeviks slagverkerier gjort arrangørene skeptiske til slike risikoprosjekter.

BODIL NISKAs varme tenorsaksofon satte også preg på festivalen i går. Bodil og hennes utmerkede kvartett med Egil Kapstad, Bjørn Alterhaug og Pelle Hultén spilte først under åpningen, siden på kveldsklubb, og presenterte både nye låter og kjenninger fra «First Song». Tilbake fra UD-oppdrag i San Francisco og med sommeren full av festivaljobber er Bodil også travelt opptatt med å forberede nyåpning av sin platebutikk «Bare Jazz» i Grensen 8 i Oslo i september/oktober, og lover enda bedre utvalg av CD, DVD, video og bøker, samt kafé, konserter inne og ute og enda noen overraskelser.

FESTIVALENS egen avis, Fire Flate , kom på gata igjen i går, og satte en ny standard for journalistisk åpenhet ved å presentere avisas uærbødige spaltist, pseudonymet Mickey Finn med lett gjenkjennelig portrettfoto og full byline. Petter Petterson, en av Molde-festivalens tre stamfedre, er mannen, og vil i de nærmeste dagene opptre med løsnese, bart og stadig skiftende identiteter. Med Fire Flate for et åpnere samfunn, sånn skal det gjøres.

FULLT TRØKK:</B> Jens Stoltenberg under jazzfestivalen i Molde i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media