DEBATT

Molde-spiller tiltalt for sovevoldtekt:

Molde må revurdere tilliten

Hvordan kan Molde gi tillit til en spiller som er tiltalt for voldtekt?

SPILLER TILTALT: En Molde-spiller er tiltalt for en sovevoldtekt. Inntil saken kommer opp i Romsdal tingrett senere i år har Molde bestemt at han vil være tilgjengelig for Molde-trener Ole Gunnar Solskjærs førsteellever.

Foto: Hans Arne Vedlog
SPILLER TILTALT: En Molde-spiller er tiltalt for en sovevoldtekt. Inntil saken kommer opp i Romsdal tingrett senere i år har Molde bestemt at han vil være tilgjengelig for Molde-trener Ole Gunnar Solskjærs førsteellever. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Uskyldig til det motsatte er bevist er et veldig viktig prinsipp. Et menneske kan bli anmeldt eller tiltalt for noe, men det er først ved dom de er erklært skyldig. Når en fotballspiller er tiltalt for voldtekt er han fortsatt ikke skyldig etter dom, men det betyr likevel ikke at han nødvendigvis fortjener tillit.

Molde har en spiller som før påske ble tiltalt for en sovevoldtekt etter straffelovens paragraf 291 b. Tidligere har spilleren vært siktet, men nå velger altså politiet å ta ut tiltale mot mannen. I påvente av dom sier Molde at spilleren er en del av laget og at han kan få spilletid. Årsaken er nok at Molde ikke vil straffe han før han er dømt.

Men er det en straff å ikke få tillit?

Er du fotballspiller i Eliteserien er du en profilert person. Du er sett opp til av tusenvis av andre som spiller fotball. Du er også en som representerer laget, klubben og byen din. Er du i tillegg blant de 11 utvalgte som skal få representere klubben på banen, høster du en helt spesiell tillit.

Spør du meg, er det her Molde har misforstått.

Spilleren som er tiltalt bør selvsagt beskyttes, og behandles etter de prinsippene vi har bygd landet vårt på. Men å gi mannen spilletid, altså tillit, det blir feil. Har Molde tenkt på hvilket signal det sender utad? Hva med de andre spillerne i klubben? Hva med de som bryr seg om klubben? Hva med fotballen som helhet? Dette blir lagt merke til, og ikke minst snakket om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer