Molde: Plassen er klar!

14. juli krympes Plassen, Moldes nye, spektakulære kulturhus. Bevisst planlegging, beinhard budsjettdisiplin og litt flaks har gitt veldig mye kulturhus for pengene.

FORNØYD: Moldejazzsjef Jan Ole Otnæs har fulgt Plassen fra ide til prosjekt til ferdig hus. Han er svært fornøyd både med at det har latt seg gjøre å reise et så ambisiøst kulturbygg i en liten by, og at huset står klart bare sju år etter at en mulighetsstudie innledet prosessen. FOTO: TERJE MOSNES
FORNØYD: Moldejazzsjef Jan Ole Otnæs har fulgt Plassen fra ide til prosjekt til ferdig hus. Han er svært fornøyd både med at det har latt seg gjøre å reise et så ambisiøst kulturbygg i en liten by, og at huset står klart bare sju år etter at en mulighetsstudie innledet prosessen. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE ( Dagbladet): Det skjer midt i Molde sentrum der Gørvellplassen og Trappekiosken lå:

Et linjelekkert bygg springer inviterende ut av forskaling og steinhauger, rister av seg de siste maskinene og bygningsarbeiderne og slynger et triumferende «PLASSEN ER KLAAAAR!» fra amfitaket, ut over by og romsdalspanorama.

DET er på høy tid. Lørdag 14. juli, to år etter at kulturminister Anniken Huitfeldt la ned grunnsteinen til det da navnløse kulturhuset, kommer hun tilbake for å åpne nyskapningen. Begivenheten er på ingen måte planlagt å foregå i stillhet, og når åpningsfeiringen toner ut mange timer seinere, har Moldejazz, Teatret Vårt, Molde Bibliotek, Kunstnersenteret Møre og Romsdal og Bjørnsonfestivalen fått ny gateadresse.

Samt 5800 kvadratmeter bruksflate pluss store uteområder å boltre seg på.

FRA før av er Molde byen med de arkitektoniske merkesteinene Seilet og Aker Stadion, men denne gang er det verken Røkke eller Gjelsten som har plantet et nytt monument i hjembyen.

Plassen springer ut og er drevet fram av en visjon om et eget, skreddersydd hus for Moldejazz og Teatret Vårt, landets eldste jazzfestival og regionteater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer