KOMMENTARER

Molde-spilleren er sannsynligvis skyldig

Det mener dommerne som frifant ham for voldtekt. Derfor er han dømt til å betale erstatning.

DILEMMA: Hva Molde fotballklubb bør gjøre, er ikke opplagt. Men om de fortsetter å bruke spilleren, kan det komme flere reaksjoner som denne fra Rosenborg-supporterne da de møtte Molde i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DILEMMA: Hva Molde fotballklubb bør gjøre, er ikke opplagt. Men om de fortsetter å bruke spilleren, kan det komme flere reaksjoner som denne fra Rosenborg-supporterne da de møtte Molde i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Hva er det du gjør»?, spør den fornærmede kvinnen (F).

«Jeg gjør ingenting», svarer den tiltalte fotballspilleren (T).

(…)

F: «Du har voldtatt meg».

Lydopptaket ble spilt inn på kvinnens mobiltelefon om morgenen 14. mai i fjor, i senga på gjesterommet til Molde-spilleren som mandag ble frikjent for voldtekt. En rekke mennesker var på nachspiel i leiligheten den natta.

Samtalen, som er spilt av i Romsdal tingrett, blir til en høylytt krangel der særlig tiltalte blir hissig. Han benekter at de har hatt samleie. Neste dag dro kvinnen til voldtektsmottaket ved Molde sykehus og sikret biologiske spor.

I retten har tiltalte forklart at de to hadde frivillig sex tidligere på kvelden, at kvinnen var aktivt deltakende og deretter sovnet. Samtalen skal ifølge ham være tatt opp da han kom tilbake for å vekke henne. Ifølge kvinnen er samtalen tatt opp rett etter at hun våknet av smerter i underlivet – da fotballspilleren hadde samleie med henne.

Ingen utenfor rommet vet helt sikkert hva som har skjedd.

Dette er typisk for saker med påstander om voldtekt. Beviskravet må selvsagt være høyt i saker med så alvorlige anklager, falske anklager kan ramme hardt både juridisk og sosialt. Derfor har vi det viktige strafferettslige prinsippet om at det er bedre at ti skyldige går fri enn at én uskyldig dømmes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer