Moldejazz i sørgemoll

Gripende sørgeparade gjennom byen til en åpen domkirke innledet den siste festivaldagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Stemningen på fortauet utenfor Hotel Alexandra er lavmælt uvirkelig. Det er lørdag formiddag og tid for jazzfestivalens tradisjonelle avslutningsparade gjennom et feststemt Molde.

Men i dag er det bare måkene som bryter stillheten.

Tre tunge trommeslag fulgt av en virvel, og paraden setter seg i langsom bevegelse. I fremste rekke går mørebiskop Ingeborg Midttømme, domprost i Molde Harald Sunde og danseren Jeanett Holsbøvåg. Som alltid når hun leder paradene, er hun kledd i dansekjole, men i dag går hun stille, alvorlig og taus.

Bak henne følger parademarskalk Lionel Batiste fra New Orleans og ordfører i Molde, Jan Petter Hammerø. Sammen med dem går festivalledelsen, synlig preget av alvoret.

Marsjruten er lagt om. I dag går den til Molde Domkirke som har åpnet dørene for alle som trenger hjelp til å takle sorg, uvisshet og fortvilelse. 11 ungdommer fra Molde var på Utøya, og skjebnen deres er foreløpig uklar.

Jazzlogen, de 60 - 70 ungdommene fra Møre og Romsdal, setter an «West Lawn Dirge», en gammel sørgemarsj fra New Orleans. Det klagende f-moll-temaet, etterfulgt av noen litt lysere takter før sorgstemningen igjen overtar, fyller hovedgata. Tause mennesker kranser marsjruta. Mange av dem gråter, og etter hvert slutter flere hundre  seg til paraden, følger den inn i domkirken og får med seg biskopens trøstende ord og en stående invitasjon til når som helst å søke hjelp i det store, stille rommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer