Moldejazz-konsert måtte evakueres

Publikum ble skysset ut via scenen.

MOLDE (Dagbladet.no): Gitaristen Lionel Loueke fra det vestafrikanske landet Benin og hans medmusikere, bassisten Massimo Biolcati og trommeslageren Ferenc Nemeth, hadde akkurat dradd i gang sin tredje låt da brannalarmen gikk like før klokka 23.30. Lysene ble slått på, alle utganger åpnet, og publikum fulgte vaktenes oppfordringer om rolig evakuering.

Etter noen minutter ble det klart at en uheldig toalettrøyker var synderen, publikum og artister vendte tilbake, og konserten fortsatte.

Episoden la knapt noen demper på stemningen, som steg ytterligere etter hvert som trioen spilte seg varm igjen og presenterte en livlig hybrid av vestafrikansk musikk og amerikansk jazz.

Loueke, som er i ferd med å få en solid CV som musiker for bl a Herbie Hancock, Sting og Charlie Haden, viste seg som en original gitarist og enda mer original sanger/munnlydmaker, med flittig bruk av en vocoder-liknende effekt (harmonizer?) på både gitar og stemme.

EVAKUERER: Publikum så vel som band må vær så god forlate lokalet via nødutgangen på scenen. Foto: LARS EIVIND BONES
EVAKUERER: Publikum så vel som band må vær så god forlate lokalet via nødutgangen på scenen. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
- KOM DERE UT! En noe perpleks Lionel Loueke med band må konstatere at de må avbryte konserten for å evakuere på grunn av brannalarm.
I GANG IGJEN: Loueke lot seg ikke affisere av ti minutters avbrudd, og den resterende konserten begeistret blant andre Dagbladets utsendte.