Moldejazz starter i morgen

Kvinnene inntar Rosenes By.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 48. jazzfestivalen i Molde åpner mandag med tradisjonell gateparade og stort folkeliv.

Mellom 80.000 og 100.000 mennesker inntar Rosenes By i løpet av uka.

Festivalsjef Jan Ole Otnæs og hans folk har alt klart til stjernene kommer: Patti Smith, Mary J. Blige, Ornette Coleman Quartet og Karin Krog er blant mange sterke navn.

Selv ser Otnæs spesielt fram til å høre å høre årets Artist in Residence, Marilyn Mazur, i ulike settinger. Hun er en av verdens ledende og mest innovative perkusjonister og har en fortid som turnépartner til Miles Davies.

Break of day 

Hun skal være med på mye, blant annet fremføringen av «Break of day in Molde», en morgenkonsert i Reknesparken 40 år etter at låten ble skapt. Karin Krog skal være vokalist. Arild Andersen, Ted Curson og Elisabeth Sønstevold er med.

- Marilyn Mazur var skeptisk til dette til å begynne med, men det viste seg etter hvert at skepsisen skyldtes at hun måtte stå opp så tidlig om morgenen, sier Otnæs til NTB.

Konserten begynner klokken 07.00 lørdag 19. juli og er gratis for alle morgenfugler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer