Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Moll-stemt

Flere utsøkte øyeblikk.

CD: Etter nærmere 20 år i USA, hovedsakelig i Austin, Texas, har norsk-amerikaneren Erik Moll de siste åra igjen hatt Bergen som sin musikalske base.

Og han er lett å få øye på i bybildet. Ser du en omfangsrik hatt på toppen av en høyreist, slank kropp, er det garantert musikeren som først ble kjent som Erik Møll i den smått legendariske bergensgruppa Hole In The Wall.

Han spiller en miks av country, folk, swing og tex-mex, og med plystring og jodling som et slags varemerke – ved siden av en myk og særegen stemme – har han nesten skapt en helt egen sound. Den ivaretas også på hans første album på fem år, der han får støtte fra et stort knippe bergensmusikere – fra gitarist Stein Urheim til koristene fra Real Ones.

Her er flere utsøkte øyeblikk, med «Bad Blues» og «Beautiful Mistake» i spissen. Men mot slutten sklir det litt ut, og seks minutter lange og lett psykedeliske «Waltzin’ On The Stars» treffer for eksempel ikke helt blinken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media