Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Møllinvasjon i NRK

Møll spiser opp norsk TV-historie.

(Dagbladet.no): NRKs TV-historie er i ferd med å bli spist opp av møll. Det 1200 kvadratmeter store TV-historiske rekvisittlageret til statskringkasteren er angrepet.

Møbler fra debatt- og underholdningsprogrammer, det gamle fjernsynsteateret og flere dramaserier er i faresonen. Både lageret på Alnabru i Oslo og Marienlyst er invadert.

Fryses ned

- Vi hadde en bunke med tepper liggende i lageret. Da vi skulle flytte på disse, svermet det opp med møll. I tillegg fant vi egg, sier gruppelder Tom Kull ved NRKs rekvisiettlager til Aftenposten.

Nå har NRK tatt affære og satt opp møllfeller. Alle klær legges i en frysecontainer ett døgn før det settes i karantere. I tillegg varmes lagrene opp til 60 grader for å ta knekken på de små rampene.

Importert

Møllen har spredd seg fra Alnabru til Marienlyst via et møllspist elghode som ble flyttet, skriver avisen.

- Hadde dette fått utvikle seg kunne i verste fall store kulturskatter ha gått tapt. Klesmøll er veldig destruktive, sier Karen Riddervold ved avdeling for skadedyrkontroll ved Folkehelseinstituttet.

image: Møllinvasjon i NRK
</B> Klesmøllen Tineola Bisselliella blir rundt 6-8 mm lang og har et vingespenn på 12 mm. Men selv om krypet er lite, kan det gjøre stor skade.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media