Mollstemt guttetur til drømmeland

Tre menn i sin beste alder reiser på tur i USA. Slikt blir det både bilder og poesi av.

STORT SAVN: Denne karen manglet både det ene og det andre da han møtte ekspedisjonen fra Norge på tokt gjennom USA. Foto: Lars Eivind Bones
STORT SAVN: Denne karen manglet både det ene og det andre da han møtte ekspedisjonen fra Norge på tokt gjennom USA. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Tre voksne, vellykka menn med tungt anlegg for nostalgi reiser til USA og lager mimrebok av det?

Selvfølgelig er de klar over risikoen. De har gjort den til premiss for hele prosjektet.

Et tidlig dikt lanserer parolen «Ta klisjeene tilbake». Et annet lodder den avgrunnen som skiller forfatterne fra de lurvete eksistensene de har en slik forkjærlighet for å skildre: «Jeg har aldri sovnet under bordet på ei biljardkneipe. / I San Antonio (...) Men jeg kan juge for hvem jeg vil. / I Oslo». Gud er gjennomgående upålitelig, og månen dukker så hyppig opp på himmelen at den forvandles fra stemningssetter til ren gimmick. Resultatet er like uangripelig som tannløst.

SkrønerSamarbeidet, døpt «Trio uten trommeslager», begynte med en reportasje for Dagbladet Magasinet, om en USA-tur på leting etter Tom Waits og det Amerika han tegner i tekstene sine. Ideen om bok utløste nok en tur, sluttresultatet har undertittelen «reviderte servietter, dikt, amerikanske huskelapper, skrøner og fotografier».

I alt rundt 80 svart/hvitt-fotografier av Lars Eivind Bones, side om side med dikt av Lars Saabye Christensen og Tom Stalsberg, skrevet mer eller mindre i fellesskap. Samtidig med boka kommer også en CD der forfatterne selv leser et utvalg av diktene over kledelige kulisser av minimalistisk blues- og folk-musikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer