«Molly's game»

«Molly's game»: Hun gikk fra å være utøver på olympisk nivå, til å drive sitt eget ulovlige pokerspill

Den sanne historien om Molly Bloom.

HØYT SPILL: Molly Bloom spilte et høyt spill med ulovlige pokerturneringer. I filmen spiller Jessica Chastain rollen som Molly Bloom, mens Michael Cera spiller rollen som «Player X», som er et alias som i Blooms memoarer knyttes opp mot skuespilleren Tobey Maguire. Trailer: Filmweb Vis mer

(Dagbladet): Hun var på tredjeplass blant de amerikanske fristil-kjørerne, og hadde en plass på det amerikanske laget. Så skjedde det som ikke skulle skje. I kvalifiseringen til De olympiske leker, kræsjer Molly Bloom - og mister på noen skjebnesvangre sekunder både plassen i OL og skikarrieren.

Etter ulykka planla hun å studere juss, men i påvente av skolestart, ramlet hun inn i et undergrunnsmiljø, der det som gjaldt var pokerspill med høye innsatser.

MOLLY: Virkelighetens Molly Bloom på premieren til «Molly's game» i Storbritannia. Foto: NTB scanpix
MOLLY: Virkelighetens Molly Bloom på premieren til «Molly's game» i Storbritannia. Foto: NTB scanpix Vis mer

Filmen «Molly's game», som er basert på livet til Molly Bloom, har norgespremiere 23. februar. Den forteller historien om hvordan fristilkjøreren Bloom gikk fra å være utøver på olympisk nivå, til å drive sitt eget ulovlige pokerspill. Filmen er nominert til to Golden Globe i USA.

En gyllen mulighet

I et intervju med amerikanske National Public Radio, forteller Bloom hvordan det hele utviklet seg.

- Etter at jeg sluttet på skilaget, fulgte det med en del sorg, og jeg ville derfor ta et år fri. Jeg hadde en venn som bodde i Los Angeles, som sa jeg kunne kræsje på sofaen hans. Så jeg gjorde den første virkelig spontane tingen jeg hadde gjort i hele mitt unge, voksne liv, sier Bloom til radiokanalen.

Året var 2003. Foreldrene hadde sluttet å hjelpe henne økonomisk, og hun måtte finne en måte å forsørge seg selv. Hun tok flere strøjobber, før en gyllen mulighet dukket opp.

Så en dag fikk hun tilbud om å jobbe på et nattlig pokerlag via jobben som assistent for den søkkrike eiendomsmegleren Darin Feinstein, som er medeier av den legendariske Hollywood-nattklubben «The Viper Room».

Kjendiser og milliardærer

Her møtte hun noen av verdens mest kjente personer, forteller hun i et intervju med The Ellen Show,

- Jeg skjønte med en gang at dette ikke var en mulighet som ei jente fra en småby i Colorado vanligvis får. Dette var Wall Street-titaner. Det var milliardærer. Det var kjente skuespillere, de aller mest kjente menneskene som vi ser på tv, politikere, og de satt alle rundt bordet og spilte dette spillet, som jeg ikke ante noe om, men som virket å være helt uimotståelig for dem, sier hun i intervjuet.

SJEFEN: Jessica Chastain i rollen som Molly Bloom i filmen «Molly's game», sammen med Kevin Costner i rollen som Larry Bloom. Foto: Filmweb
SJEFEN: Jessica Chastain i rollen som Molly Bloom i filmen «Molly's game», sammen med Kevin Costner i rollen som Larry Bloom. Foto: Filmweb Vis mer

I memoarene beskriver hun spillere som Mary-Kate og Ashley Olsen, Leonardo DiCaprio og Ben Affleck, samt Tobey Maguire. Her blir Maguire skildret som en spesielt usympatisk person. I filmen er ikke Maguire med, men en spiller ved navn «Player X» (Spiller X, journ.anm.) spiller de samme scenene som knyttes til «Tobey» i boka.

- Jeg var flue på veggen, og fikk tilgang til innsideinformasjon om alle disse forskjellige bransjene. Og ... på slutten av kvelden tipset de meg, og jeg tjente mer penger enn jeg hadde tjent på en hel måned, sier hun til NPR.

I sine memoarer skriver hun at det var 3000 dollar hun fikk den første kvelden. Det inspirerte henne, og hun satt seg fore å lære alt hun kunne om poker, blant annet ved å søke på internett.

Ble lånehai og pokervert

Men det var ikke bare pengene som lokket. Bloom forteller at hun lette etter noe som kunne bidra til at hun følte seg akseptert, å være en person av betydning. Det, forteller hun, fant hun på et vis i pokerens underverden.

Litt etter litt utviklet det seg. Hun fikk sparken fra jobben på «The Viper Room», men det stoppet henne ikke. Fra å drive andre personers pokerspill, begynte Bloom nå selv å være vertskap. Jo mer involvert hun ble, jo mer makt fikk hun.

Til slutt fant hun seg selv i en situasjon der hun styrte hele spillet, og lånte ut penger på kreditt til de mektige spillerne. Men, som man sier, ingenting varer evig.

Mistet alt

Plutselig en dag sto FBI på døra, og tok beslag i alt Bloom hadde anskaffet seg av verdier. Ifølge Bloom selv, skal hun ha fått et gullkantet tilbud av påtalemyndigheten om å få tilbake alt hun hadde av verdier, i bytte mot at hun navnga sine spillere.

Det sier Bloom til NPR at ikke kom på tale. Et par år i fengsel kunne hun tåle, sier hun i intervjuet:

- Jeg tok disse valgene ... Å snu når jeg var i trøbbel og ta med meg folk i fallet, kom ikke på tale. Men å tråkke på andre mennesker og ta valg som påvirker familiene deres, det ville vært en livstiddom!

Etter at Bloom mistet alt hun eide, flyttet hun hjem til sin mor i Colorado, der hun prøvde å komme seg etter å ha tapt alle verdiene sine. Det var ikke før hun ga ut boka, som også heter «Molly's game», at ting begynte å snu.

De siste årene har Bloom gitt ut selvbiografi, jobbet sammen med filmskaperen Aaron Sorkin med filmen om sitt liv, og fullført 200 timer samfunnstjeneste. De siste månedene har hun tilbrakt på den røde løperen i forbindelse med premieren av den nye filmen.

I filmen om Molly Bloom er det Jessica Chastain som har rollen som Molly, mens Kevin Costner spiller Blooms far, Larry Bloom. Rollen som knyttes til «Tobey» i Blooms bok, er det Michael Cera som spiller, mens Blooms styrtrike sjef, Darin Feinstein, spilles av Jeremy Strong.