Moloko-cocktail

I fjor fikk Moloko sitt internasjonale gjennombrudd med «Sing It Back». Nå insisterer de på at «The Time Is Now».

- JEG TROR AT DEN ALLTID VIL BLI SPILT. Det er Molokos mindre fremtredende halvdel, Mark Brydon, som sier dette. Låten han refererer til er naturligvis «Sing It Back», Molokos gjennombruddslåt som har levd sitt eget liv siden høsten 1998, og som fortsatt spilles på radio.

DEN ENGANG SÅ AVSKREVNE trip-hop duoen, som i fjor slapp et universalt slaktet andrealbum, fikk til sin store overraskelse en gigantisk hit med den smittende klubbhyllesten. For da alle trodde det var over, startet det hele på nytt. «Sing It Back» ble lisensiert til et utall samleplater, og ga klingende mynt og nyvunnen respekt til Moloko. Men uten en viss New York-klubb og en snill tysker hadde dette aldri ha skjedd.

- «Sing It Back» var hyllest til den fete søndagsklubben Body&Soul. Vokalisten Roisin bodde i New York en stund og pleide å gå dit hver eneste søndag. Du kan trygt si at hun elsket opplevelsen, forteller Mark.

Sangen dukket først opp på det håpløst titulerte albumet «I Am Not A Doctor», men da uten den smittende housegrooven. Den kom først da tyske Boris D'Lugosch remikset låta - uoppfordret og gratis. Plateselskapet til Moloko hadde brukt opp alle remikspengene på den overvurderte amerikaneren Todd Terry. Boris, derimot, ville bare ha Roisins vokal som gjengjeld.

Den ferske singelen «The Time Is Now» har også «sommerhit» stemplet i panna. En perle i en ellers så krevende affære som heter «Things To Make And Do».

- Tatt i betraktning hva som skjedde med forrige album, tenkte vi jo at det ikke kunne bli verre. Det var jo et behagelig utgangspunkt. «I Am Not A Doctor» var bare noe vi måtte få ut av systemet. Og folk virkelig hatet det!

- ROISIN VAR BARE NITTEN ÅR da vi lagde debutalbumet «Do You Like My Tight Sweater». Hun hadde behov for å utvikle seg, og nå som hun er 26 har hun mye mer selvtillit som sanger.

Selv om singelen «The Time Is Now» kan bli en stor hit, er det ikke sikkert resten av albumet vil fenge det overflatiske feriefolket like mye. Det er fare for at tekstlinjer som «Mother, do you want to be my sister?» vil sette Pina Coladaen i vrangstrupen på flere enn Roisins mamma.

- Er verden nå endelig klare for Molokos patenterte skrulle-trip-hop med speisa tekster?

- Jeg tror folk tar tekstene våre altfor seriøst. Selv synes jeg de inneholder mye humor. Men da Roisin først skrev låten, sa jeg «Du kan ikke skrive det her, moren din kommer til å bli rasende.»

- Til slutt; har dere returnert Boris' sin tjeneste?

- Ja, faktisk. Forrige uke dro Roisin over for å bidra med en vokal til en av hans låter. Boris er en fantastisk fyr.