Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Molvær med nogo attåt

Mens den amerikanske bassisten og produsenten Bill Laswell sitter hjemme i New York og remikser spor fra Nils Petter Molværs «Solid Ether» for 12-utgivelser, kommer denne tredje CD-en i hans «Sacred Systems»-serie - med Molvær-temaer som grunnlag for to av CD-ens fire spor. Det dreier seg om noen takter som Molvær har sendt over i innspilt form (DAT), og som Laswell har bearbeidet. Selv opererer han med bass, tangenter og beats, mens Nicky Skopelitis er kreditert gitarer, beats og effekter, Craig Taborn elpiano og Karsh Kale tabla (ett spor).

Resultatet er mørkt og mettet, med trompetfrasene spilt på umiskjennelig Molværsk vis, men nå i en Laswellsk lydomgivelse. De to øvrige sporene, kreditert Laswell/Jah Wobble og Laswell/Skopelitis, er markant annerledes, gitarbaserte og mer rockete, åpnere og enklere, og til sammen danner ytterlighetene 50 minutter rett så fascinerende musikk fra lyddoktor Laswells laboratorium.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media