Moms ikke språket vårt!

Det skal ikke være avgift på det norske språk.

FORMANN:  Den som leser mye blir glad i og interessert i språk. Merverdiavgiftsfritaket må gjelde uavhengig av publiseringsform og redaksjonelt innhold, skriver Trond  Vernegg. Foto: Riksmålsforbundet
FORMANN: Den som leser mye blir glad i og interessert i språk. Merverdiavgiftsfritaket må gjelde uavhengig av publiseringsform og redaksjonelt innhold, skriver Trond Vernegg. Foto: RiksmålsforbundetVis mer
Meninger

Finansdepartementet sendte for få dager siden en formell notifikasjon til EFTAs overvåkningsorgan ESA om fritak for merverdiavgift for elektroniske nyhetstjenester.

«Vi vil likebehandle nyheter på papir og i elektronisk form, og fremme nyhetsformidling og samfunnsdebatt», uttalte finansminister Siv Jensen i den forbindelse.

Det er prisverdig med momsfrihet på elektroniske nyhetstjenester, og det skal Regjeringen ha ros for.

Dagens merverdiavgiftsfritak for aviser omfatter kun aviser på papir. Imidlertid omfatter dagens fritak for moms også mange andre typer publikasjoner på papir enn kun aviser.

Ris skal Regjeringen derfor ha fordi fritaket kun gjelder nyhetstjenester i elektroniske medier. Språk bør prinsipielt ikke momses, det skal ikke være avgift på det norske språk. Norge er et lite språksamfunn.

Vi er et folk som leser mye.

Den som leser mye blir glad i og interessert i språk. Merverdiavgiftsfritaket må gjelde uavhengig av publiseringsform og redaksjonelt innhold.

Språket er nemlig like viktig, uansett om det leses i en nyhetsreportasje, kommentarartikkel, i et fagblad om gartnerier eller i et ukeblad. Uansett om publiseringsformen er elektronisk eller papir.

Norsk språk skal verken avgiftsbelegges eller forskjellsbehandles ut fra innholdstype. Det tjener verken språket, samfunnsdebatten eller demokratiet. Utvid fritaket!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.