I BRITNEY-VIDEO: Den norske danseren Mona-Jeanette Berntsen, som vant "So You Think You Can Dance" i 2008,  har tidligere danset for både Justin Bieber og Michael Jackson. Foto: Privat
I BRITNEY-VIDEO: Den norske danseren Mona-Jeanette Berntsen, som vant "So You Think You Can Dance" i 2008, har tidligere danset for både Justin Bieber og Michael Jackson. Foto: PrivatVis mer

Mona (21) måtte love å ikke gi Britney narkotika

Så fikk danseren være med i den norske delegasjonen som skal hjelpe Britney Spears opp på poptronen igjen.

Under innspillingen av Britney Spears' siste musikkvideo, «Till the World Ends», måtte alle som var involvert i produksjonen skrive under på en hemmelig sekssiders kontrakt hvor de blant annet forpliktet seg til å ikke forsyne den skandaleombruste superstjerna med alkohol, narkotika eller reseptbelagte midler.

Dagbladet kan i dag fortelle at den norske danseren Mona-Jeanette Berntsen (21) fra Bærum, som har en rolle i Britney-videoen, er en av dem som måtte skrive under på den hemmelige kontrakten.

- Jeg vet ikke så mye om slike kontrakter, men jeg respekterte den selvfølgelig og skrev under, sier Berntsen, som ikke kan diskutere kontrakten ytterligere, til Dagbladet.

Visste ingen ting Det er den norske stjerneregissøren Reinert Olsen, også kjent som Ray Kay, som har regissert musikkvideoen. Han har tidligere laget musikkvideoer for storheter som Lady Gaga, Beyoncé og Justin Bieber, for å nevne noen.

Bieber-videoen er den mest sette på Youtube noen sinne med over 400 millioner klikk.

COMEBACK: Til uka kommer Britney Spears' syvende album, "Femme Fatale". Superstjerna har en rekke norske hjelpere bak seg. Foto: Sony Music
COMEBACK: Til uka kommer Britney Spears' syvende album, "Femme Fatale". Superstjerna har en rekke norske hjelpere bak seg. Foto: Sony Music Vis mer

Da Ray Kay spurte Mona Berntsen om hun hadde tid til å være med på en musikkvideo, fikk hun ikke vite hvilken artist de skulle jobbe med.

- Heller ikke da produsenten ringte for å booke meg, ville han røpe hvilken artist det var.  Da jeg kom på settet, og innså at det var Britney Spears' video, skjønte jeg hvorfor alt hadde vært så hemmelig og ble veldig gira, sier Berntsen, som også var med i Michael Jacksons siste musikkvideo.

For Berntsen har fulgt med på Britneys musikk og dansetrinn siden hun var ei lita jente.

- Britney er en legende. Det var rart å se henne i levende live da vi spilte inn videoen.

Hemmelig Innspillingen begynte i Los Angeles den 17. mars og varte i fire dager. Berntsen er ikke sikker på om hun vises når musikkvideoen er ferdigklippet, men forteller at det ikke er det viktigste for henne.

- Jeg er kjempesulten på å lære om det som skjer både foran og bak kamera, og da er det midt i blinken å få lære av Ray Kay. Han er utrolig god på det han gjør.

Ray Kay på sin side har måttet berolige forventningsfulle Britney-fans på Twitter.

- Jeg kan dessverre ikke avsløre noe rundt innholdet i musikkvideoen, men dere kommer til å bli fornøyde.

Sammenbrudd Etter noen år hvor man ikke helt visste om Britney Spears ville troppe opp foran kamera uten hår eller uten truse, er den musikalske delen av Sirkus-Spears på farten igjen. Albumet «Femme Fatale» ble sluppet før helga og er Spears' andre plate etter comebackplata «Blackout» i 2007.

Da hadde Spears siden 2003, iløpet av en fireårsperiode, rukket å gifte seg to ganger, skille seg to ganger og gjennomgå et svært så offentlig sammenbrudd som gjorde at faren Jamie Spears ble utnevnt som Britneys formynder.

Norske hjelpere Der superstjerna før har gjort det til en vane å menge seg med svensker, som Max Martin, Christian Karlsson og Pontus Winnberg, har hun på «Femme Fatale» også med seg et kobbel av norske hjelpere.

NORSKE HJELPERE: Stargate har skrevet og produsert en låt på Britneys nyeste album. Foto: Scanpix
NORSKE HJELPERE: Stargate har skrevet og produsert en låt på Britneys nyeste album. Foto: Scanpix Vis mer

For i tillegg til Mona-Jeanette Berntsen og Ray Kay, har låtskriveren Ina Wroldsen og stjerneprodusentduoen Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate bidratt henholdsvis på låtene «He About to Lose Me» og «Selfish», som er med på albumets spesialutgave.

- Jeg skrev sangen med Rodney Jerkins i Los Angeles, og Britney Spears spilte den inn uken etter, skriver Ina Wroldsen i en sms til Dagbladet.

Til nettstedet 730.no har Wroldsen fortalt at hun har vært veldig nervøs i påvente av å få bekreftet at «He About to Lose Me» skulle være med på albumet, etter at Britney i fjor sommer ga utrykk for at hun likte låta.

Men det er ikke bare teksten Sandefjord-jenta har bidratt med på Britney-låta. Hun korer også på refrenget.

SKRIVEHJELP: Ina Wroldsen har skrevet en låt på Britneys siste album. I tillegg korer hun på refrenget. Foto: Privat
SKRIVEHJELP: Ina Wroldsen har skrevet en låt på Britneys siste album. I tillegg korer hun på refrenget. Foto: Privat Vis mer

- Jeg gjør background vocals på mange av låtene mine. Det gjør de fleste låtskrivere, opplyser Wroldsen.

STJERNEREGISSØR: Reinert K. Olsen, best kjent som Ray Kay. Foto: Magnus Sundholm
STJERNEREGISSØR: Reinert K. Olsen, best kjent som Ray Kay. Foto: Magnus Sundholm Vis mer