Mona Grudt på nett

Mona Grudt tar denne uka steget inn i «cyberspace». Nå lanserer hun sin egen salgskjede med moteklær som skal spres utover landet. - Netthandelkonkursene skremmer meg ikke, sier Mona Grudt til Dagbladet.

Ti år etter at hun ble Miss Universe, er Mona Grudt fortsatt i mote- og skjønnhetsverdenen. I et år har hun vært opphavskvinne og leder av MGB Clothing Company med butikk i Nittedal. Men nå skal kundekretsen utvides. Fredag lanserer hun og staben en egen nettbutikk på Internett. Sammen med butikken skal de også etablere et nettverk på 60 selgere som skal reise landet rundt for å drive privat presentasjon.

Råd til å tape

- Vi tror kanskje at det er en del som er litt redde for dette med netthandel, og derfor skal selgerne også vise kundene på PC hvordan slikt salg foregår, sier Mona Grudt.

- En del nettbutikker har allerede gått utfor stupet på grunn av at markedet ikke var modent for denne typen handel. Er du ikke redd for at det kan skje med deg?

- Nei. Jeg føler vel at vi tenker annerledes når vi kombinerer nettsalget med personlige møter. Det gjør at jeg har veldig stor tro på dette konseptet.

- Mister du hus og heim om dette skulle gå galt?

- Nei, da ville jeg aldri ha gjort det. Dette er midler jeg i verste fall har råd til å tape, sier Mona Grudt, som ikke kan tallfeste investeringen.

Mona Grudt har ikke tenkt å gjøre nittedøling av seg, men vil fortsette å bo i Trondheim med sønnen Oliver. Men med hovedkontor i Nittedal og kjæresten Brede Eike bosatt i Oslo blir det mye reisevirksomhet.

Særpreg

- Det blir travelt. Jeg skal også fortsette som redaktør i bladet Ditt Bryllup, og jeg tar en del konferansieroppdrag og har noen få engasjementer som modell også. Men det blir mindre tid til modelljobbene nå. Samtidig er dette spennende også. Å få være med på å skape noe jeg har satt mitt særpreg på. Og jeg er dessuten flink til å ta meg fri når jeg har anledning, sier Mona.

- Skal du reise rundt og selge klær selv?

- Nei, det blir det lite av. Med mindre det blir i strøk jeg kjenner mye folk. Som i Sør-Trøndelag, for eksempel! siden.

PÅ NETT: Mona Grudt tar skrittet inn i «cyberspace».