Monarkiet er kullseilt

Kronprinsparet blir et kongepar for Oslos verste vestkant.

MÅ STOPPES: Kronprinsen bør stoppes -  aller helst kastes -  før det er for seint, mener Nordby. Denne uka brakte Se og Hør nyheten om kronprinsparets luksustur med yachten «Mia Elise».
MÅ STOPPES: Kronprinsen bør stoppes - aller helst kastes - før det er for seint, mener Nordby. Denne uka brakte Se og Hør nyheten om kronprinsparets luksustur med yachten «Mia Elise». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til ære for våre sjømenn skrev Bjørnstjerne Bjørnson: «Den norske sjømann er et gjennombarket folkeferd; hvor fartøy flyte kan, der er han førstemann». Kanskje mente Norges kronprinspar selv at de beveget seg i tradisjonen etter denne sjømannskulturen da de dro på yachtferie - selv om prisen på 2 millioner kroner per uke må ha skurret også i deres ører. På den annen side synes de begge å være opphengt i symbolhandling. Derfor ville de bare følge opp seilerkarrierene til kronprinsens bestefar og far. Jeg tør likevel å prøve ut noen alternative tanker om deres egentlige motiv.

Les også: Slottet: Vil verne om de kongeliges privatliv.

Den 1. august gikk ifølge Dagbladet kronprinsparet sammen med barna om bord på luksusyachten «Mia Elise». De hadde vært i bryllupet til prinsesse Carolines yngste sønn Pierre Casiraghi fra Monaco og italienske Beatrice Borromeo. Mange norske barn, og foreldrene deres med dem, lever langt under fattigdomsgrensen. De har ikke råd til en liten ferietur. Kanskje kunne de tenke seg å reise til fjells, å komme seg ut til havet eller på landet, men de fattige barna må være både naive og svært unge for å drømme om at de farter rundt på noe som minner om yachten kronprinsfamilien ferierte på. Positivt tolket så Håkon og Mette-Marit på sommerens båtreise som en «opplevelsestur» for barna, akkurat som da de tok dem ut av skolen for å dra til Østen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.