«Monkey Island» møter «Diablo» i nytt spill

Dette må vel bli bra?

(Dagbladet.no): Ron Gilbert skapte i sin tid «Monkey Island», spillserien som raskt skulle seile opp som en av de alle beste i eventyrsammenheng. Gilbert sto også ansvarlig for spill som «Maniac Mansion», samt spillmotoren SCUMM som kjørte de fleste eventyrspillene til LucasArts.

Etter at LucasArts sluttet å lage eventyrspill, måtte Gilbert finne på andre ting å gjøre. I tillegg til å lage barnespill, har han blant annet syslet med nettsiden «Grumpy Gamer» der han har skrevet sarkastisk om spillindustrien.

På nettsiden har han sammen med kompisen Clayton Kauzlaric også laget en flashbasert tegneserie, der vi blant annet er blitt kjent med figuren «DeathSpank», en fiktiv dataspillfigur.

Gilbert har en god stund syslet med en spillidé rundt nettopp DeathSpank - og nå kan han endelig fortelle at han har landet en avtale med det kanadiske spillselskapet Hothead Games for å få spillet utgitt, melder Eurogamer.

Resultatet vil bli en spillserie som utgis i episoder, og den første i rekka er titulert «DeathSpank: Episode One - Orphans of Justice».

Gilbert beskriver spillserien som en blanding mellom rollespill og eventyrspill, mer spesifikt en «perfekt sammensmelting» mellom «Monkey Island»-eventyr og «Diablo»-spillbarhet. Ikke alle har falt for ideen - det har nemlig tatt Gilbert hele fire år å finne noen som vil gi ut spillet.

- Alle hatet det. Men det rare er at jo flere utgivere som forkastet spillet, dess sikrere ble jeg på at dette var en flott ide. Hvert eneste avslag tente meg og gjorde meg overbevist om at jeg hadde rett, sier Gilbert - som ble så fornøyd med avtalen med Hothead Games at han like gjerne nå har begynt å jobbe som kreativ leder der.

Hothead Games jobber forøvrig også med å utvikle episodespillserien «Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness» basert på nett-tegneserien «Penny Arcade». Gilbert har siden i fjor vår hatt en finger med i spillet på dette prosjektet.

BLIR UTGITT: «Monkey Island»-skaper Ron Gilberts nye prosjekt, «DeathSpank», vil nå endelig bli utgitt. Foto: HOTHEAD GAMES
BLIR UTGITT: «Monkey Island»-skaper Ron Gilberts nye prosjekt, «DeathSpank», vil nå endelig bli utgitt. Foto: HOTHEAD GAMES Vis mer

Det er lite annet som er kjent om «DeathSpank», men som med episodespill ellers kan vi med temmelig stor sikkerhet forvente oss spillserien i hvert fall til pc.