«Monkey Island» til Xbox 360?

Tysk sensur røpte mulig gledelig gjensyn.

KLASSIKER: Det er mange klassiske spilløyeblikk i «The Secret of Monkey Island».
KLASSIKER: Det er mange klassiske spilløyeblikk i «The Secret of Monkey Island».Vis mer

|||(Dagbladet.no): Få spill har større nostalgifaktor knyttet til seg enn «Monkey Island»-serien, der vi følger Guybrush Threepwood på hans komiske eventyr gjennom piratfylt farvann.

Merkelig nok har ikke LucasArts de siste årene gjort noe for å cashe inn på denne retrostatusen, men nå ser det ut som om den flaue vinden har snudd.

Nettstedet GamerBytes har nemlig snublet over en oppføring hos det tyske sensurorganet USK, som viser at et spill ved navn «The Secret of Monkey Island - Special Edition» er på vei til Xbox 360.

Oppføringen sier ikke noe utover dette, bortsett fra at det Activision Blizzard som står for oppføringen - Activision styrer utgivelsene itl LucasArs-spillene. I tillegg skal det naturlig nok dreie som om et «klassisk eventyr».

«The Secret of Monkey Island» var seriens første spill, og ble for første gang utgitt i 1990. Om «special edition» betyr at det vil bli pusset opp eller endret, og om det kommer som et vanlig Xbox 360-spill eller som et Xbox Live Arcade-spill, vites heller ikke.

I det kommende «Indiana Jones and the Staff of Kings» på Wii vil vi forøvrig få nok et gjensyn med en gammel LucasArts-klassiker, da «Fate of Atlantis» vil følge med i sin helhet på disken.

DUKKET PLUTSELIG OPP: Denne oppføringen dukket nylig opp på det tyske spillsensurorganet USK.
DUKKET PLUTSELIG OPP: Denne oppføringen dukket nylig opp på det tyske spillsensurorganet USK. Vis mer

På E3-messen som starter i Los Angeles i begynnelsen av juni, vil LucasArts vise fram flere uannonserte spill bak lukkede dører, og Dagbladet.no vil da være på plass for å rapportere. Følg med!

«Monkey Island» til Xbox 360?