Mono åpner igjen

Alle rockehjerter gleder seg i Oslo i kveld. Utestedet Mono har fått skjenkebevillinga tilbake.

Og dermed ligger det an til «rocking around the christmas tree» i år også. Heldigvis.

- Nå er alt gull. Det blir en stor fest, sier en andpusten og superglad Runar Eggesvik ved utestedet Mono på telefon til Dagbladet.no.

Fikk ja

- Vi fikk vite det for et kvarter siden. I dag fikk vi skjenkebevillinga igjen. Vi fikk ja!! Næringsetaten rakk å bli ferdig med saken rett før helgestart.

For litt over to ukers siden varslet etaten Mono om at de hadde mistet skjenkeretten.

- Det har vært tre helvetesuker. Vi har jobba på spreng og tapt masse penger. Men det driter vi i nå, forsetter Eggesvik, som nå jobber med å få til en gjenåpning med glans.

Åpner i morgen

For Mono åpner igjen i morgen, i dag har de ikke nok varer inne. Ølet ble nok drukket opp på gravølet for noen uker siden. Eggesvik beskriver seg nå som «litt omtumlet», men skryter av Næringsetaten, som tidligere har fått mye kritikk i denne saken.

- Ufattelig hygggelige, flinke og raske, sier han nå om Oslos skjenkepoliti.

Nå skal de ansatte få beskjed om at de får jobbene sine tilbake, og det er aktivitetslederen på Mono veldig glad for.

- Vi er helt ydmyke over støtten vi har fått, den har vært fantastisk. Over 1800 har skrevet under på underskriftskampanjen. Jurister har stilt opp, frivillige, venner, politikere og gjester.

Eggesvik forteller at konsertprogrammet blir litt tynnere enn vanlig fram mot jul. Alle konsertene måtte flyttes til andre utesteder da de måtte stenge. Og tre uker med betaling av husleie, lønn og andre faste utgifter har tært på økonomien.

- Hadde vi måttet holdt stengt i tre måneder, hadde ikke dette gått, sier Eggesvik.

- Misforståelse

Grunnen til at Mono mistet skjenkeretten var endringer i eierstrukturen til driftsselskapet Happening AS. Ledelsen glemte å søke om ny skjenkebevilling som de da var pålagt å gjøre. Mono søkte straks de fikk beskjeden om ny bevilling, men fryktet at de på grunn av saksbehandlingstida at de måtte holde stengt i flere måneder.

- Det dreide seg om en misforståelse, der to lovverk står mot hverandre. Vi la serveringsloven til grunn, og kunne derfor fortsette, mens Næringsetaten brukte Alkoholloven, sier Eggesvik.

Alle ansatte ble permittert, og rundt 35 planlagte arrangementer måtte avlyses eller flyttes. Og Monos mange stamgjester ble sendt ut på åpen gate, bare et par uker etter at So What! var stengt i hovedstaden.

- Det merket vi godt, det begynte å bli fullt på dagtid her, sier Runar, som lurte på hvor alle gjorde av seg når også de måtte stenge.

Nå vet de hvor de skal gå igjen.

<B>OSLOS HIPPESTE BULE:</B> Karin Park holdt konsert i bakgården på Mono etter årets Øyafestival.
<B>GLAD EGGESVIK:</B> Her er Runar i speilet på toalettet.