monoman

Vi har kåret Oslos beste utested. Er du enig med oss? Delta i debatten!

Er Mono Oslos beste utested? Si din mening - HALLO. Det er Dagbladet FREDAG som ringer. Vi har kåret Mono til Oslos beste utested. Gratulerer!

- Oioioi, sier Runar Eggesvik, lederskikkelse på Mono.

- Det var hyggelig. Skal du intervjue meg og sånn nå da?

- Ja.

- Men det er veldig tidlig på morgenen. Kan du ikke ringe opp igjen litt seinere?

- Klokka er jo 12.

- Åkej. Kjør på.

CAFÉ MONO ÅPNET i Pløens gate i Oslo sentrum for halvannet år siden. Det tok ikke lang tid før stedet ble en hit blant unge og middels unge utelivsfolk. Det lille stedet har blitt kjent for god stemning, god service og gode konserter.

- Vi har fått en fantastisk start. Jeg kan vel nesten si at vi har blitt bortskjemte, sier Runar.

- Det eneste vi ikke er bortskjemte på, er penger. Vi blir ikke rike av å drive ordentelig og skikkelig i utelivet i Oslo.

- Beskriv Mono.

- Må jeg det? Åkej. Vi er et sted som tilbyr både nye og gamle ting. Vi har både fresje artister og 60 år gamle gitarister. Vi prøver å få favorittbanda våre hit. Vi er rett og slett flinke. Hehe.

30 entusiaster jobber på Mono. Og det går rykter om at internjustisen er sterk.

- Ja, det er den. Hvis jeg booker et band som ikke er bra, får jeg juling. Det er ikke mulig å komme seg unna ansvaret her nede.

MONO HAR, på tross av sin unge alder, blitt et treffsted for kjente mennesker. Er Runar redd for at Mono skal bli for profilert og kjendistett?

- Ja. Jeg blir livredd når Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde og Finn Kalvik står på gjestelista samme kveld. Da får jeg lyst til å røske litt opp.

- En siste ting, Runar. Dere vinner ikke neste års utelivstest hvis dere ikke gjør noe med den grusomme dassen.

- Nei, det der... det der er fælt, altså. Til og med faren min, som ikke er spesielt visuelt interessert, synes dassen vår er jævlig. Toalettfasilitetene er en nagende dårlig samvittighet. Jeg lover å gjøre noe. Jeg lover.

På søndag har det kritikerroste bandet Real Ones konsert på Mono. Les mer på cafemono.no

Café Mono

Pløens gate 4

  • Musikk: Grünerløkkarock. Mange konserter.
  • Interiør: Få sitteplasser og fullt i helgene, så ikke gå hit uten å være opplagt. Er du opplagt, er dette stedet å være!
  • Klientell: Grünerløkkagutter i cordfløyelsjakke og offwhite retroskjorte med brunt print. Pene østkantsjenter i second hand t-skjorter og kanskje skjerf i håret. Også du, da.
  • Service: OK. Må nevnes at Mono har en utrolig streng, sosialdemokratisk dørpolicy der ingen er viktigere enn andre. Du må fryse av deg nesa i kø selv om du er forlova med dørvakta. En bra greie.
  • Overhørt: :- Vant vi utelivstesten? Er det en sånn subjektiv test det, da? Neimen, så artig! (Runar Eggesvik, innehaver).
  • Sjekking: Gode muligheter for å sjekke opp attraktive, unge østkantfolk. Bare husk at de mest sannsynlig bor i kollektiv.
  • Aldersgrense: 20 (22 i helgene)
  • Ølpris: 44 kr.
  • Terningkast seks
<<B>MONOMANNEN:</B> Runar Eggesvik driver Cafe Mono - Oslos beste utested.