Monsen blir møtt av hundrevis av homofile

Når hun kommer for å få prisen.

SAMLES TIL MOTMARKERING: Motstandere av Nina Karin Monsens Fritt Ord-pris vil samles på operataket i Bjørvika neste tirsdag. Der vil de markere sitt synspunkt mot tildelingen før den finner sted inne i Operaen.  Foto: Tore Urnes via Flickr (Creative Commons-lisens)
SAMLES TIL MOTMARKERING: Motstandere av Nina Karin Monsens Fritt Ord-pris vil samles på operataket i Bjørvika neste tirsdag. Der vil de markere sitt synspunkt mot tildelingen før den finner sted inne i Operaen. Foto: Tore Urnes via Flickr (Creative Commons-lisens) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) samarbeider med facebookgruppa som protesterer mot at Nina Karin Monsen får Fritt ord-prisen, når de trommer sammen til demonstrasjon neste tirsdag.

En time før Monsen formelt tildeles prisen i Den norske opera, vil hundrevis av demonstranter samles på operataket. Der vil de holde appeller mens prisvinneren og gjestene ankommer.

Kim Friele kommer
- 150 har allerede meldt seg på, og enda har vi ikke begynt å markedsføre det ordentlig, sier LLH-leder Karen Pinholt til Dagbladet.

Også Kim Friele (74) har meldt sin ankomst og vil holde en appell.

Homoaktivisten fikk Fritt Ord-prisen i 1978, men leverer tilbake prisen - og betaler tilbake de 60 000 kronene - i protest mot at den i år tildeles filosofen Nina Karin Monsen. En facebookaksjon er også startet for å samle inn penger for å betale henne tilbake.

HOLDER APPELL: Kim Friele. Foto: Espen Røst / Dagbladet
HOLDER APPELL: Kim Friele. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

Stort nettengasjement
Monsen er en markert motstander av den nye ekteskapsloven og har ifølge LLH benyttet krenkende karakteristikker av lesbiske og homofile i debatten.

- Facebookgruppa som protesterer mot pristildelingen har over 1900 medlemmer, og engasjementet mot prisen har vært stor både der og på mange blogger, sier Pinholt.

Det varsles også kulturelle innslag under markeringen på operataket.

MOTTAR PRISEN: Neste tirsdag mottar Nina Karin Monsen årets Fritt Ord-pris i Den norske opera.
MOTTAR PRISEN: Neste tirsdag mottar Nina Karin Monsen årets Fritt Ord-pris i Den norske opera. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer