Monster-Maiden

Monumentalt krigsepos fra heavy metal-veteraner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les ukas musikkanmeldelser

CD: Fansen er bønnhørt. Syv år etter Bruce Dickinson og Adrian Smiths gjeninntreden i Iron Maiden helet blåmerkene fra det gustne nittitallet. Nå slår endelig kreativiteten mellom de to og bandsjef Steve Harris ut i full blomst.

Den lettbeinte åpningslåten «Different World» skjeler mot syttitallets klassiske hardrock og er lite representativ for den komplekse og monumentale timen som følger. Selv om sangen i seg selv er rimelig ordinær, gjør Dickinsons velvalgte fraseringer at «Different World» er noe av det nærmeste Iron Maiden kan komme i å havne på radio.

Full krig

Fra sang to er det bokstavelig talt full krig. Alle låtene på «A Matter of Life and Death» er spunnet rundt temaer som krigshistorikk, politisk spill og de store spørsmålene om tro og håp. Pompøst, ja - men så er det ingen som kler å tonesette slike tema bedre enn nettopp Iron Maiden.

Britene har tatt alle sine klassiske elementer, modernisert deler av riffpaletten og pakket dem inn i velfungerende progressive løsninger som formelig oser av kruttslam og grandiose slag. Bruce Dickinson synger i store bilder om blitsen fra Hiroshima-bomben og kuleregnet som ventet ungguttene som ble sendt i land i Normandie («The Longest Day»). Sjeldent har vi hørt Dickinson så vital og variert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer