Monster-sauene angriper!

Ullen skrekkfilm fra New Zealand. Se trailer!

(Dagbladet.no): Det er ingen mangel på monsterfilmer der dyr angriper mennesker. Nær all slags dyr er blitt gjort om til mannevonde beist, frosker, maur, kaniner, knelere, slanger, mark - lista er svært lang.

Da regissør Jonathan King fra New Zealander bestemte seg for å lage en skrekkfilm, var det bare å kikke seg rundt for å bli inspirert.


På en øy med fire millioner innbyggere og over 40 millioner sauer, var valget enkelt.

Genmanipulert

I «Black Sheep» møter vi sauebonden Angus Oldfield, som i et forsøk på å øke omsetningen genmanipulerer saueflokken sin. Det går naturligvis fryktelig dårlig ...

Ikke nok med at New Zealand oversvømmes av blodtørstige monstersauer: De som blir bitt omgjøres til varsauer, og resten utfolder seg på godt, gammeldags splatter-vis.

- Det er fryktelig mange sauer på New Zealand, og spørmålet om hvordan det ville gått om de vendte seg mot oss måtte jo besvares, forteller King til Cinematical.

- Massevis av blod

- Det er brukt tidsriktige, men gammeldagse spesialeffekter. Vi har samarbeidet med WETA Workshop, som gjorde spesialeffektene til «Ringenes Herre»-filmene og «Braindead», Peter Jacksons gamle film, så det er åpenbart at de har gått tilbake til røttene sine, sier King.

På tross av at det er nok saue-statister å ta av på New Zealand, er det ikke ekte sauer vi der i de skrekkelige scenene:

- Alt handler om dukker, robotskjeletter og massevis av blod. Du kan trene sauer litt, det er på mange måter som hunder. De kommer bort til deg om du har en smakfull godtebit og stopper opp når de får beskjed om det, men om de blir for mette så gidder de ikke høre på deg lenger, forteller King til Cinematical.

Ikke overraskende er de foreløpige kritikkene av filmen noe varierende. Det norske publikum har mulighet til å se filmen på fire visninger på Tromsø Filmfestival, men til nå er det ingen som har planlagt å distribuere filmen til vanlig kinovisning.

BEITER: En piknik på engen blir ikke det samme etter å ha sett «Black Sheep».