Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Monsterbedriften

Turboneger og Hank von Helvete har muskler og slagkraft som overrasker. Og dette er bare begynnelsen.

KONSERT: GÖTEBORG (Dagbladet): Bandet som på nytt skaper store overskrifter i norsk og internasjonal musikkpresse, er på veien igjen. Turnéåpningen i Göteborg natt til 1. mai (det var generalprøve og releaseparty i plateselskapets hjemby Örebro dagen før) viste at bandet er et sekshodet monster.

Monsterbedrift

Selvsagt er det Hank von Helvete (Hans-Erik Dyvik Husby) som er Der Führer , bandets yppersteprest og mørke forfører, men det er et sterkt lagspill som gjør Turboneger til en musikalsk monsterbedrift.

Litt småjustering og ikke så sinnssykt høy lyd, så er toppkarakteren sikret.

Konserten åpnet med «Wipe it 'till it Bleeds» fra albumet «Scandinavian Leather», som ble lasert denne uka og som allerede har solgt til gull (20000). De neste 85 minuttene ble en orgie i slesk homoerotisk rock'n'punk, der Hank von Helvete introduserte låtene ved å seksualisere det svenske folkhemmet og kom med perverterte beskrivelser som fikk Turbojugend til å hyle av begeistring.

Publikum sang med på klassikere som «Are You Ready (For some Darkness)», «Don't say Motherfucker, Motherfucker» og «The Age of Pamparius», men også på nye låter som «Fuck The World».

Turbonegers visuelle frontrekke består av gitarist Knut Schreiner (Euroboy) bassist Thomas Zeltzer (Happy Tom) og Hertugen fra Helvete selv. Schreiner er et gitarvidunder. Hans utøvelse av rockens klisjeer er imponerende. Han har i tillegg attityde som fungerer ypperlig sammen med den sublime rånen Hank von Helvete.

Flere og yngre

Tida har jobbet for Turboneger. Istedenfor å bli glemt, har fansen blitt flere, yngre og mer hengivne. Turbojugend reiser gladelig i timevis for å se sine helter.

Man må til Iggy Pop og hans storhetstid på 70-tallet med The Stooges for å finne band som matcher Turboneger.

Ekstranumrene endte med Turbojugend-kravet «I got Erection», en publikumsfavoritt - ikke den låten som fungerte best i går - men som satte et solid punktum på turnéåpningen og etterlot et sug etter mer.

TURBOJUGEND: Fans fra Norge, England og Sverige var til stede på turnéåpningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media