ET MARERITT: Den erfarne geologen Kristian Eikfjord (Kristoffer Joner) i sitt livs verste mareritt. Familien er splittet og det er ti minutter til bølgen treffer bebyggelsen. Det er bare en ting å gjøre: Løøøøøp. Foto: Nordisk Film Distribusjon
ET MARERITT: Den erfarne geologen Kristian Eikfjord (Kristoffer Joner) i sitt livs verste mareritt. Familien er splittet og det er ti minutter til bølgen treffer bebyggelsen. Det er bare en ting å gjøre: Løøøøøp. Foto: Nordisk Film DistribusjonVis mer

Monsterbølgen i anmarsj

Filminnspillingen er i gang.

Over 170 statister, 60 biler, helikopter, kamera både til lands og til vanns og et rekordstort filmteam.

Dermed er flukten fra monsterbølgen i en norsk fjordarm i gang.

Lokalsamfunnet er ikke like glad for filmprosjektet.

En varslet katastrofe Handlingen er en varslet katastrofe. Den vil inntreffe i virkeligheten - før eller seinere Filmens handling er i korte trekk:

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden.

Raset geologene har fryktet er et faktum, og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger.

Voldsomme scener Opptakene til storfilmen «Bølgen» startet denne uka i Geiranger. Dette er opptakten til ett av de største norske filmprosjektene noensinne.

- Vi har hatt en veldig god start og er svært fornøyd, sier produsent Martin Sundland i en pressemelding fra Nordisk film.

- Filmen inneholder mange store og komplekse scener, og vi startet med noen av de aller vanskeligste. Vi er glade for at alt har gått etter planen.
 
Det vil skje - men når? Bølgen blir omtalt som en norsk film av hollywoodske dimensjoner, et nervepirrende og effektladet actiondrama som mangler sidestykke i norsk filmhistorie.

Filmen er basert på det faktum at Åkenesremna i Geirangerfjorden en dag vil rase ut, og skape en flodbølge på over 80 meter.

Sprekken utvider seg med 10-15 centimeter i året, og alle forskere er enige om at raset en dag vil komme.

De vet bare ikke når.

- Bølgen er helt klart den største utfordringen vi noensinne har stått ovenfor, sier Sundland.

- Vi skal lage ting i denne filmen som aldri har vært forsøkt i noen norsk film.

- Heldigvis har vi med oss de aller beste folkene på alle områder. Med Bølgen vil vi presentere noe helt nytt og spektakulært for det norske kinopublikummet, sier Sundland.