DEBATT

Mønsteret i Frps uttalelser

Skjer det ofte i Fremskrittspartiet at man trenger en bekreftelse på om en jurist med mastergrad i menneskerettigheter, faktisk er tilhenger av norske lover og menneskerettighetene?

ANNERLEDES: Bekymringen for om vi her har å gjøre med en kulturminister som mener norsk kultur er verdt å verne, gjorde seg først gjeldende med meg, skriver Hadia Tajik.Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
ANNERLEDES: Bekymringen for om vi her har å gjøre med en kulturminister som mener norsk kultur er verdt å verne, gjorde seg først gjeldende med meg, skriver Hadia Tajik.Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Etter at nestleder i Fremskrittspartiet Per Sandberg mandag kveld tok avstand fra utsagnene Ulf Leirstein hadde gått god for, anså jeg meg ferdig med saken. Når Mazyar Keshvari likevel skriver en kronikk om det, får han selvsagt svar.Jeg forstår godt at Mazyar Keshvari er ukomfortabel med å bli konfrontert med mønsteret i Fremskrittspartiets angrep. Mønsteret forsvinner imidlertid ikke av at han prøver å drukne det i en ordfoss.

Det er særlig to angrep Keshvari er opptatt av å  opprettholde. Det første er påstanden fra Christian Tybring-Gjedde om at jeg «fornekter norsk kultur». Keshvari forklarer at dette var et skriftlig spørsmål om norsk kultur er verdt å verne, og noe alle kulturministre må regne med. Joda. Helt klart. Bortsett fra at bekymringen for om vi her har å gjøre med en kulturminister som mener norsk kultur er verdt å verne, aldri før har gjort seg gjeldende for Fremskrittspartiet. Den bekymringen gjorde seg først gjeldende med meg.

Så skulle man tro at den oppriktige bekymringen for om norsk kultur er verdt å verne ble beroliget av at jeg helt klart mener ja. Det ble den ikke. Bekymringen var ikke mer oppriktig enn at Frp, på tross av svaret mitt, gikk ut i avisen og hevdet at jeg «fornektet norsk kultur», noe de ikke hadde dekning for da, og heller ikke har nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer