Monstermania

Enøyde menneskeetende kjemper, ildsprutende draker og fryktinngytende hårete skapninger. Monstre og myter ble vekket til live på Norsk Teknisk Museum i Oslo. Gikk du glipp av utstillingen? Se video på Dagbladet.no!

Ved hjelp av gamle myter og moderne teknikk har fagfolk ved Natural Museum i London og verdens ledende modellverksteder rekonstruert monstrene i 'naturlig' størrelse.

Modellene, som er opptil fire meter høye, hveser og brøler mot deg. Dramatisk lyssetting får det til å gå kaldt nedover ryggen, når den eneøyde kjempen fester blikket på deg og gnager på noe som stygt likner lårbeinet av et menneske.

På Norsk Teknisk Museum i Oslo kunne du i høst møte enøyde kykloper slik Homer beskrev dem i Odysseen, enhjøringer med legende evner og djevelen selv inkarnert i ildsprutende draker.

Men du fikk også se nålevende monstermyter på utstillingen som varte frem til 30 september.

Historien om den avskyelige snømannen, Yetien, i Himalaya lever i beste velgående. Menneskeliknende vesner fra det ytre rom er også representert. Og den eldgamle greske myten om kimæren, som er en grotesk kryssning av forskjellige skapninger, vekker assosiasjoner til hybrider skapt gjennom moderne genteknologi.

Les mer om monstrene og utstillingen hos Norsk Teknisk Museum

KYKLOPER OG KIMÆRER: Enøyde monstre og krysninger av tre dyr er bare noen av skrekkfigurene du møter på Norsk Teknisk Museum i Oslo.