Monsterrockerne

Etter at The Hives ga ut «Veni Vidi Vicious» i 2000 har de solgt uhorvelig mange plater, inngått millionkontrakt med Universal og blitt et av Skandinavias største band.

Nå kommer «Tyrannosaurus Hives». Klarer de å holde på hypen?

-  En hype betyr at noe som er dårlig er blitt populært. Vi er bare populære, snøfter Howlin' Pelle Almquist. Vokalisten i The Hives sitter i en sofa i Kristiansand med bassist Nicolaus «Arson» Almquist og gitarist Vigilante Carlström. Forrige uke fikk svenskene æren av å avslutte Quart-festivalen. Denne uka gir The Hives ut albumet «Tyrannosaurus Hives».

-  Med den forrige skiva ønsket vi å ta over verden. Det klarte vi. Nå er vi store som dinosaurer. Derfor heter albumet «Tyrannosaurus Hives».

Ingen trend

Med sin svettedryppende garasjerock klarte The Hives på begynnelsen av 2000-tallet å ta musikkbransjen på pulsen. De ble plassert i samme bås som The Strokes og The White Stripes. Ikke dårlig for et band fra den lille byen Fagersta i Sverige. Rett band til rett tid, vil mange si. Pelle er uenig.

-  Uansett hva folk sier har vi aldri vært en del av en musikkscene , hevder han.

-  Det ble snakket om en skandinavisk rockeksplosjon rundt 1996- 97. Så var det garasjerockens tid rundt 2001. Det er helt ok å bli satt i bås med alle disse bandene, men vi vet at vi aldri har kastet oss på noen trend. Musikalsk har vi alltid følt oss ganske isolerte.

Primitivt

På tross av millionkontrakt og rykter om nyinnkjøpte slott har The Hives fortsatt beina på jorda.

«Tyrannosaurus Hives» er spilt inn med samme produsent som på «Veni, Vidi, Vicious». Pelle er opptatt av at bandet har klart å beholde sitt karakteristiske lydbilde.

-  Vi ville ikke dra til L.A. for å spille inn det nye albumet med en kjempekjent produsent bare fordi vi kunne . Det hadde blitt for dumt, hevder han.

-  «Tyrannosaurus Hives» høres ut som The Hives. Vi vil at det skal høres primitivt ut, men denne gangen har vi også litt mer finesse.

NYTT ALBUM; The Hives er et av Skandinavias største band. Nå må de leve opp til hypen med «Tyrannosaurus Hives».