Montée

Hvit punkfunkglød.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Fra flere kilder nært denne «supergruppa» av folk fra The Turns, oppløste Jr Ewing, Furia og Bugge Wesseltofts band, hevdes det at den spinkle skotske popfunken fra det tidlige 80-tall ikke er noe Montée-medlemmene har noe nært forhold til. Det tror vi ikke noe på. Det er snarere ekstra fascinerende at vi, noen år etter at Franz Ferdinand med flere satte Edwyn Collins\' Orange Juice og scenen rundt plateselskapet Postcard (med det Motown-leflende «the sound of young Scotland» som motto) på kartet, får vår egen lille filial av denne medrivende moroa.

Dette er samtidig ikke noen uttømmende referanse, Montée vil heller si Prince og Talking Heads, og vi kan gjerne legge til New York-punkfunken à la The Rapture, men Montée tar grep uansett hvem man sammenlikner dem med.

De trøkker på med en avsindig energi og bygger en tjukk gitarvegg av den intense Stratocaster-harvingen til Anders Tjore (Turns) og Erlend Mokkelbost (Jr Ewing), mens resten av bandet åler seg rundt og pumper inn liv og melodi i det kalkulert statiske soundet. Mer hvitt enn svart, mer pogovennlig enn direkte dansbart, men tiltalende på mange forskjellige plan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer