Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Montgomery slakter norsk lokalavis

Lokalavisen Romerike er Mecom-sjefens første offer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nettavisen Næringsliv24 skriver i dag at Mecom skal legge ned Lokalavisen Romerike. De ansatte skal være kalt inn til et informasjonsmøte klokka 1500 i dag.

Redaktør i avisa, Ivar Brynildsen, bekrefter overfor Næringsliv24 at det skal arrangeres allmannamøte, men vil ikke si hvorfor.

Lokalavisen Romerike ble startet av Orkla Media for ett år siden. Sistnevnte er kjøpt av selskapet Mecom der den omstridte avismannen David Montgomery har kontroll. Mange i Orkla-systemet har fryktet at Mecom vil legge ned alle ulønnsomme aviser i Orkla.

Avisen har ifølge Næringsliv 24 ni ansatte. Lokalavisen Romerike har et opplag på 67 000 og distribueres hver torsdag i to ukentlige utgaver som hver skal dekke fire kommuner på Romerike, ifølge Mediasite.

400 mill. i renter

- Det er nytt for meg, og litt vanskelig å kommentere, sier Kjetil Haanes, tillitsvalgt i Orkla Media og styremedlem i Orkla, til Dagbladet.no.

På generelt grunnlag sier han likevel at Mecom vanskelig kan satse på virksomhet som ikke tjener penger når økonomien deres er så anstrengt.

- Det er en nyhet for meg, men forsåvidt ikke noen stor overraskelse om det er riktig at Lokalavisen Romerike legges ned. Mecom har ikke råd til å holde ulønnsomme virksomheter gående, sier han.

LOKALAVIS LEGGES NED: Lokalavisen Romerike blir første offer for nedskjæringene til David Montgomery. FOTO: FRANK KARLSEN
LOKALAVIS LEGGES NED: Lokalavisen Romerike blir første offer for nedskjæringene til David Montgomery. FOTO: FRANK KARLSEN Vis mer

David Montgomery lånte 70 prosent av kjøpesummen da han gikk til anskaffelse av Orkla Media for 7,5 milliarder kroner.

Det innebærer årlige renteutgifter på over 400 millioner kroner.

- Det finnes ikke penger i systemet til å starte opp nye prosjekter, altså må det kuttes. Faktum er at Orkla Media har solgt til en blakk ire, og nå blir konsekvensene at vi går en svært lite hyggelig tid i møte, sa Haanes til Dagbladet.no i går.

• Les hva Orkla Media skriver om Lokalavisen Romerike her