Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Monty Python-billetter selges for 38 000 kroner

Utsolgt på 43 sekunder.

BRITISKE HUMORKONGER: Monty Python gjør comeback til sommeren med fem forestillinger i London. Bildet er fra «Life of Brian» fra 1979. Bak: Eric Idle. Foran fra venstre: Michael Palin, John Cleese, Graham Chapman, Terry Gilliam og Terry Jones. Foto fra filmen
BRITISKE HUMORKONGER: Monty Python gjør comeback til sommeren med fem forestillinger i London. Bildet er fra «Life of Brian» fra 1979. Bak: Eric Idle. Foran fra venstre: Michael Palin, John Cleese, Graham Chapman, Terry Gilliam og Terry Jones. Foto fra filmen Vis mer

(Dagbladet): For en uke siden ble det kjent at den britiske komigruppa Monty Python for første gang på svært lang tid skal gjenforenes og holde et show sammen.

Det er John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin og Terry Gilliam som skal holde showet, som har premiere i London 1. juli til neste år. Det siste gruppemedlemmet, Graham Chapman, døde i 1989.

Showet skal i all hovedsak bestå av gjensyn med Monty Pythons mest kjente sketsjer.

Skyhøye billettpriser For få dager siden ble billettene til det første showet lagt ut for salg, og de 20 000 billettene ble revet vekk på 43,5 sekunder, ifølge BBC.

Da billettene ble utsolgt i rekordfart ble det bestemt at fire nye show skulle settes opp, og disse ble solgt ut på en knapp time.

Billetter til showet selges for tiden på flere nettsider, og billetthaiene forlanger så mye som 38 000 kroner for en plass i salen på Monty Pythons gjenforeningsshow. Orginalprisen på billettene lå på mellom 300 og 1600 kroner.

Enorm etterspørsel Nettsiden Viagogo er blant dem som videreselger billetter på vegne av privatpersoner, og en representant for siden forteller til BBC at etterpørselen har vært enorm:

- Av og til vil vi se show som er så populære at de sender billettprisene i været. Dette er en av de gangene. Etterspørselen etter Monty Python er så stor at den slår etterspørselen da Rolling Stones holdt sine 50-årsjubileumskonserter.

Representanten for siden legger til at selv om prisene for enkelte av billettene er svært høye er det ikke sikkert at de blir solgt for den summen.

COMEBACK-KLARE: Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam og John Cleese er klare for Monty Pythons gjenforeningsshow som skal holdes i juli neste år. Foto: Scanpix
COMEBACK-KLARE: Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam og John Cleese er klare for Monty Pythons gjenforeningsshow som skal holdes i juli neste år. Foto: Scanpix Vis mer

På torsdag skal humorgruppa holde en pressekonferanse der ytterligere informasjon om gjenforeningen vil offentliggjøres.

30 år siden sist Det er nøyaktig 30 år siden humorgruppa opptrådte sammen, skriver Filter. Sist gang humorgruppas medlemmer jobbet sammen, var i «Monty Pythons The Meaning of Life» fra 1983.

Det er blitt sagt om Monty Python at de som gruppa hadde samme flytelse på komedie som The Beatles hadde på musikken. Gjengen har sammen og hver for seg har gjort tv, teater, sceneshow, plater og spill - men mest kjent for folk flest er de for filmen «Life of Brian» fra 1979.

Tv-serien «Monty Python's Flying Circus» ble sendt på BBC mellom 1969 og 1974, flyttet grensene for hva som var ansett som akseptabelt den gang, både innen stil og innhold.

«LIFE OF BRIAN»: Mest kjent for folk flest er nok Monty Pythons film «Life of Brian» fra 1979. Her er John Cleese (til venstre), Michael Palin og Graham Chapman i et stillbilde fra filmen. Foto: Scanpix
«LIFE OF BRIAN»: Mest kjent for folk flest er nok Monty Pythons film «Life of Brian» fra 1979. Her er John Cleese (til venstre), Michael Palin og Graham Chapman i et stillbilde fra filmen. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media