Monty Python gjenforenes

I jubileumsdokumentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Savner du Monty Python? I oktober feirer den britiske komikergjengen 40-årsjubileum for sitt aller første TV-show, «The Monty Python's Flying Circus» på BBC. Det kan selvfølgelig ikke gå upåaktet hen.

I jubileumsmåneden slippes derfor en splitter ny dokumentar om gjengen.

De har fått tittelen «Monty Python: Almost The Truth (The Lawyer's Cut)», og skal regisseres av «Evita»-regissør Alan Parker. Det melder blant andre nyhetsbyrået Press Association (PA).

Dokumentaren slippes på DVD og Blue Ray, og blir vist i seks deler på den amerikanske TV-kanalen ITV, ifølge USA Today. Det jobbes også med en avtale med en britisk TV-kanal.

Alle de gjenlevende Monty Python medlemmene, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones og Michael Palin, vil bli intervjuet i dokumentaren. I tillegg blir det vist arkivmateriale av avdøde Graham Chapman. Han døde i 1989.

- Dette er dokumentaren jeg alltid har håpet at skulle bli laget. Noe så fullstendig og tro mot sannheten at jeg ikke vil trenge å se den, sier Terry Jones, ifølge PA.

I tillegg til Monty Python-medlemmene selv, vil dokumentaren også inneholde intervjuer med personer som Russell Brand, Steve Coogan, Bruce Dickinson, Jeff Bridges, Eddie Izzard, Stephen Merchant, Dan Aykroyd, Tim Roth og Hugh Hefner.

Monty Python har for øvrig vært i vinden den siste tiden. På nyåret etablerte de sin egen YouTube-kanal, hvor de legger ut høyoppløselige versjoner av gamle klipp. Ifølge dem selv fordi de har sett seg lei på alle de dårlige versjonene som florerer på nettet.

Stuntet førte åpenbart ikke til at komikerne tapte penger. Derimot økte salget av de gamle DVD-utgivelsene deres med hele 23.000 prosent, etter at YouTube-kanalen ble åpnet. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer