Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Monty vil kvitte seg med tre av fire

Slakter Edda Media.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På ordre fra Mecom-sjef David Montgomery er en reduksjon på 75 prosent av Edda Medias selskaper i gang.

Edda Media, som er en del av Mecom Europe, eier i dag over 80 aksjeselskaper i Norge. I løpet av få måneder skal antallet være nede i under 20, skriver Dagens Næringsliv.

På de tillitsvalgtes portal i Edda Media kalles selskapsendringen «Prosjekt as-slakt».

- Når tre av fire selskaper kan bli fjernet, anser vi det som slakt. Denne saken berører en rekke problemstillinger som vi nå skal gå grundig gjennom, sier styremedlem Carine Johansen i Edda Media.

Tirsdag skal Arbeidsutvalget, som består av sentrale tillitsvalgte i Edda Media, diskutere saken nærmere. De har også hentet inn en ekstern jurist som skal bistå.

- Vi opplever nå en dramatisk endring i organisasjonen. Det kommer til å bli langt færre styrer, noe som medfører at de ansatte og tillitsvalgte vil miste betydelig med innflytelse, sier Johansen.

Edda-sjef Kjell Johnsen og direktør for utgiverspørsmål Stig Finslo leder styringsgruppen som skal sørge for at den nye selskapsstrukturen er klar innen april neste år. Prosjektet de leder går ikke overens med rapporten som forankringsutvalget i Orkla Media la fram da de evaluerte selskapets norske virksomhet for tre år siden. De anbefalte at aviser med «sterke røtter og tradisjoner» bør bestå som egne aksjeselskaper.

(NTB)

STRAMMER INN: Mecom-sjef David Montgomery er i ferd med å kvitte seg med 75 prosent av selskapene til Edda Media.
STRAMMER INN: Mecom-sjef David Montgomery er i ferd med å kvitte seg med 75 prosent av selskapene til Edda Media. Vis mer
Hele Norges coronakart