For mange er han mest kjent som musiker, framgangsrik sådan, med verdenssuksess og millionsalg av plater på samvittigheten. Ja, det er snakk om a-ha.
Men spør du folk som er mer opptatt av kunst enn av popmusikk, så får du høre om billedkunstneren Magne Furuholmen (38).
Kunstnernes Hus
Furuholmen debuterte i 1989 og ble mottatt med respekt og applaus fra første stund, han som har sittet i styret i Norges Grafikere og har mottatt kunstnerstipendier på reint faglig grunnlag. Han fikk prisen for beste grafiske arbeid på Statens Høstutstilling i Oslo i første forsøk. Rundt 6000 kunstnere ble refusert. Magne var en av 331 som ble sluppet til på veggene i Kunstnernes Hus. Det mange ikke veit, er at Furuholmen også er anerkjent grafiker utenlands. Han har blant annet vært gjesteprofessor (!) i Beijing og Shanghai.
- Jeg var der egentlig for å lære... Og for å jobbe sammen med en kinesisk kunstner. Men de er veldig kjappe til å kalle deg gjesteprofessor, smiler Magne. Han er helt sikkert velkommen tilbake til de to storbyenes colleges of fine art. Oppholdet i Kina han satt spor i billedkunstneren.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger