Konsertanmeldelse: Madrugada i Oslo Spektrum

Monumentale Madrugada

Feirer 20-årsjubileum med gigantisk turne.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: 20 år etter albumdebuten «Industrial Silence» er Madrugada større enn noensinne. Det begynte svært forsiktig, men har tatt helt av og vokst seg stort. Kveldens og morgendagens konserter i forlengst utsolgte Oslo Spektrum er de første av til sammen 47 (!) - et stort flertall av dem i Europa før de vender tilbake til Festival-Norge i juni.

Fåmælt

Det er noen ting som ikke forandrer seg: Sivert Høyem er en svært fåmælt person, musikken er tung, melankolsk og mørk og Madrugada blir aldri noe partyband. Men litt fest blir det likevel, under et gedigent slipp av ballonger og konfetti etter at Sivert har vært nede hos publikum under ekstranummeret «The Kids Are On High Street» (ballongene var et krav fra bassist Jacobsen). Da har også «Majesty» sørget for kveldens eneste tilløp til allsang. Majestetisk.

Og - du verden hvor tøft det er å ha dem tilbake. Det syntes Sivert også da han takket for første gang etter seks-sju låter. Han sier ikke stort, men tør opp etter hvert. Som han sier: Vi har bare «løst te å spæll», fulgt av popvennlige «This Old House». Den er et høydepunkt, som på albumet. Men - det må en Ane Brun til for å få taket til å «løfte seg» - selvfølgelig i en nydelig versjon av «Lift Me». Den sangen burde vært en verdenshit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer