Anmeldelse: Bob Dylan - «Rough and Rowdy Ways»

Monumentalt fra Bob Dylan

Bob Dylans første album med nytt materiale på åtte år er ei tekstlig og musikalsk kraftpakke.

NYTT ALBUM: Bob Dylan (79) turnerer fortsatt, men coronaen har pålagt 79-åringen en pause. Den fyller han blant annet med et nytt dobbeltalbum som slippes førstkommende fredag. Her fra en festival i Delaware i USA for tre år siden. Foto: Mark Makela / Reuters / NTB Scanpix
NYTT ALBUM: Bob Dylan (79) turnerer fortsatt, men coronaen har pålagt 79-åringen en pause. Den fyller han blant annet med et nytt dobbeltalbum som slippes førstkommende fredag. Her fra en festival i Delaware i USA for tre år siden. Foto: Mark Makela / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Bob Dylan overrasket alle med den 17 minutter lange, episke singelen «Murder Most Foul» i mars. At det ville komme et helt album, hans 39., lå liksom i lufta. Og ganske riktig, etter ytterligere to singler kommer det første albumet med nytt materiale på åtte år førstkommende fredag.

Det er imponerende, om du heter Bob Dylan eller ikke, å levere et praktalbum av sånne dimensjoner i en alder av 79. Han er fortsatt i utvikling, og han er en helt annen artist enn den unge mannen som spilte for 50 personer på sin første betalte konsert i New York for 59 år siden.

Crooner

De siste åra har Dylan hyllet Frank Sinatra og den amerikanske sangboka på flere crooneralbum. Det siste var «Triplicate», som ganske riktig er et trippelabum og som denne anmelder mente ble en aldri så liten overdose. Det tok ham til Oslo Spektrum samme år, og konserten ble en mer variert - og atskillig mer spennende - opplevelse.

Dobbelt

«Rough and Rowdy Ways», oppkalt etter et album med countrysangeren Jimmie Rodgers, framstår ikke akkurat som prangende med sine ti låter. Men - det er like fullt et dobbeltalbum, der «Murder Most Foul» utgjør den siste LP-siden eller den andre cd-plata.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer