Moodysson tviler på ny filmsuksess

VENEZIA (Dagbladet): Lukas Moodyssons nye film «Lilja 4-ever» er så svart og dyster at regissøren selv tviler på om den blir en publikumssuksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hjemme i Sverige er filmen allerede en stor hit, men Lukas Moodysson tror likevel ikke at «Lilja 4-ever» kommer til å treffe like mange som «Fucking Åmål» og «Tilsammans». Filmen handler om den kyniske sexhandelen mellom de tidligere østblokklandene og Vest-Europa.

- Folk vil helst le og være glade, men denne filmen er mye mer krevende, sier han til Dagbladet etter visningen av «Lilja 4-ever» i Venezia i går.

Moodysson konkurrerer i klassen Upstream, der norske Unni Straumes «Musikk for bryllup og begravelser» deltar neste uke.

- Vi fikk mange minutters applaus etter visningen, selv om det var en litt trist applaus, forteller Moodysson om mottakelsen.

- Strømmen gikk en stund midt under visningen, og likevel var det ingen som gikk. Så de likte den vel, legger han til.

«Lilja 4-ever» er historien om to unge venner på et uidentifisert sted i det tidligere Sovjetunionen. Lilja, spilt av 15 år gamle russiske Oksana Akinshina, blir etterlatt når moren stikker til USA.

Sammen med vennen Volodya må hun overleve så best hun kan. Vennene ruser seg på lim og drømmer om et bedre liv. Men Lilja tvinges til å prostituere seg. Og når den nye kjæresten sender henne til Sverige, går det enda verre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer