Moore med dokumentar om finanskrisa

- Kan få det tøft, sier medierådgiver.

(Dagbladet.no): Michael Moore skal ifølge The Hollywood Reporter lage film om den amerikanske finanskrisa.

Etter planen skulle Moores oppfølger til «Fahrenheit 9/11»
handle om utenrikspolitikk, og USAs rolle i resten av verden.

Men etter hvert som krisa gjorde seg gjeldende under den amerikanske valgkampen, skal Moore ha bestemt seg for fortsatt å holde fokus på hjemlige forhold.

Nytt politisk klima
Amerikanske medieeksperter lurer nå på hvordan Michael Moores kritiske holdning til regjeringsmakten vil fungere etter presidentskiftet.

Spørsmålet er om Moores pessimistiske tone, som ble hans varemerke under Bush-administrasjonen, passer like godt overens med det endrede politiske klimaet etter at demokraten Obama overtar makten i januar.

- Hvis Moore tilbyr en oppskrift på hvordan ting kan forbedres, kan han finne et publikum som er lystne på forandring, sier Craig Minassian, tidligere medierådgiver under Clinton-administrasjonen.

- Men det kommer til å bli vanskelig for ham. Valgkampen som har pågått viser hva som er riktig med USA, det Moore gjør er å sette søkelyset på det som er galt med USA.

«Roger & Me» Istedenfor en oppfølger til Fahrenheit 9/11, kan Moores planlagte dokumentarfilm betraktes som en slektning av en av hans tidligere filmer «Roger & Me» fra 1989.

Filmen handlersom handler om det økonomiske forfallet i hjembyen Flint i Michigan etter at General Motors legger ned virksomheten.

Moore er i gang med opptak og skal etter planen ha filmen ferdig til vårparten 2009.

Den har fortsatt ingen arbeidstittel på IMDB.

BRUMLEBASS:
Michael Moore skal bruke sin snertne retorikk til å lage dokumentarfilm om finanskrisa i USA. FOTO: JEFF KOWALSKY/ EPA
BRUMLEBASS: Michael Moore skal bruke sin snertne retorikk til å lage dokumentarfilm om finanskrisa i USA. FOTO: JEFF KOWALSKY/ EPA Vis mer
Moore med dokumentar om finanskrisa