Moore nekter for Blair-film

Det hele var en spøk som ble tatt alvorlig.

(Dagbladet.no): Regissøren Michael Moore sa i et intervju med nyhetsbyrået Reuters han ville følge opp anti-Bush-filmen «Fahrenheit 9/11» med en film om den britiske statsministeren Tony Blair.

Verden rundt

Nyheten har gått verden rundt, men nå benekter Michael Moore hele saken på hjemmesida Michaelmoore.com.

- Flere nyhetsorganisasjoner har skrevet at Michael lager en ny film om Tony Blair. Dette er ikke sant. Vi gjentar: Ikke sant. Michael spøkte med at hans neste film skulle handle om Blair, og spøken ble visst tatt alvorlig, står det på hjemmesiden.

«Fahrenheit 9/11» åpner i USA 25. juni. Filmen, som vant Gullpalmen i Cannes i år, er en knusende kritikk av President Bush og hans kabinett. Ifølge Moore har Bush-familen tette bånd til bin Ladens familie samt store amerikanske selskaper med fete kontrakter i Irak.

- Mer ansvarlig

Men i Reuters-intervjuet sier Moore at han holder Blair mer ansvarlig for Irak-krigen enn den amerikanske presidenten George W. Bush.

- Grunnen er at Blair vet bedre. Han er ingen idiot, så hvorfor henger han ut med den der fyren?

Moore sier videre at det var en vanskelig avgjørelse å holde Blair ute av «Fahrenheit 9/11», og at hans neste prosjekt av den grunn skal handle om Storbritannia og statsministeren.

Men det var altså en spøk.

SPØKEFUGL:</B> Michael Moore skal visst ikke lage film om den britiske statsministeren Tony Blair.