Moosejuus slår til igjen

Enda en gang får de norske vinyelskerne celebert besøk. Engelske Ian Simmonds skal snurre plater side om side med Eivind Olsvik.

Det er tilsynelatende våpenhvile i krigen mot de rivaliserende DJene i Blåkkparty. Dermed er det duket for Ian Simmonds på Blås scene. Han er tidligere bassist i acid jazz-bandet The Sandals, men også kjent som Juryman på Ninja Tune, Orange Egg, ATL, Pussyfoot og SSR Platten. Albumet Juryman vs Spacer ble til i samarbeidet med Luke Gordon. Han har produsert låter for Leftfield og Pressure Drop. Nå er han imidlertid tilknyttet tyske K7. Der har han gitt ut Last States of Nature og Return to X.

Return to X er en plate som det er hodesvimlende vanskelig å definere. Simmonds referanserammer er mange, men låtene hans er helt nyskapende. Det er retro-stemning i enkle arrangementer, med jazz-trommer, litt skranglelyd, strykere, synth og spredt piano; skumle, nesten filmatiske, mørke strømninger med funky tendenser. Tidløst, sier plateselskapet. Jeg legger til sexy. Og ertende. Med en snert av latin. Har du hørt litt får du lyst på mer.

En ordentlig go` bit for den som vil danse foran en DJ som spiller noe utenom det vanlige.