Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mopedgutta

Svenske The Mopeds er «big in Japan», ble oppdaget av plateselskapet til Bob Hund og The Cardigans og liker å gjøre alt selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Mopeds liker å gjøre alt selv, fra innspilling og produsering til plateomslag. Musikken beskrives som skranglete positiv gladpop med en skarp snert á la Bob Hund, Supergrass og REM.

Nå er de ute med album nummer to, «The land of the three», på det danske selskapet Crunchy Frog. dermed tar de Skandinavia-turné i samme slengen. Er du en trofast lytter til svensk og dansk radio, har du kanskje fått med deg albumets to første singler.

Videoen til singelen «Dina Tried her Silverbow» fra debutalbumet har også rotert på MTV Alternative Nation. Først måtte den klippes om pga følgende hattrick: for mye sex, for mye drikking og for mye stroboscope.

Popband kanskje?

Bandet ble til ved en tilfeldighet. Petter Lindgård, David Carlsson og Jens Lindgård spilte i et funkband i Malmö. Rundt 1994 gikk de to brødrene og vennen til et annet bands øvingslokale for å spille og ha det gøy med poplåter.

Et år etter spilte de inn en gjør-det-selv-demo, som på slump endte opp hos det nylig etablerte Vibrafon label. Plateselskapet til Bob Hund og The Cardigans.

I 1997 ga de så ut en seks-spors cd, «Hände Hoch». Sangen "Lizard" ble det årets mest uventede nasjonale radiohit. Etter det har de gitt ut masse småplukk, blitt store i Japan og kommet med debutalbumet «The hills are alive with the sound of mopeds» i 1998.

Brødrene Jens og Petter er også dyktige blåsere, og har spilt på plater til band som The Cardigans, Tom Jones, bob hund, Ray Wonder, Three Blind Mice, og St. Etienne.

Spiller på Checkpoint Charlie i Stavanger, torsdag, og John Dee i Oslo fredag. Les mer på hjemmesidene til The Mopeds.

Hele Norges coronakart