- Mor kysset Bogart, men likte ham ikke

Isabella Rossellini har kort hår, dress og slips, tvillingsøsteren Ingrid Rossellini har langt hår og klassisk drakt, mens Pia Lindström er lys i hår og antrekk. Det de har felles er sin legendariske mor, filmstjernen Ingrid Bergman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): De treffes ikke så ofte, selv om alle bor i New York. Isabella er en høyprofil modell, forretningskvinne og superkjendis, Ingrid lever tilbaketrukket, mens Pia nylig har avsluttet en lang karriere som TV-personlighet.

Det som har samlet dem nå er åpningen av Ingrid Bergman-utstillingen «Here's Looking at You, Kid» på Scandinavia House. Utstillingen omfatter foto, filmklipp, brev, klær og omtaler fra den internasjonale stjernens liv. Samtidig vises en hel rekke av hennes mest berømte filmer. Den mest kjente av dem, «Casablanca» med Humphrey Bogart er ikke med i programmet.

- Ikke så begeistret

- Nei, den vises nok likevel, sier Pia Lindström til Dagbladet. Hun synes ikke Bogart-filmen er av morens mest minneverdige og Ingrid Bergman selv var ikke så begeistret for den.

- De er likevel ett av filmhistoriens mest vidgjetne par, hvordan kom hun overens med Bogart?

- Overhodet ikke. De likte ikke hverandre. Mor pleide å si: «Jeg kysset Bogart, men merket det ikke.» Det gjorde ikke saken bedre at han hadde med sin veldig sjalu kone på settet. Hun tillot ham knapt å bevege seg utenfor husvognen deres mellom opptakene, så stemningen var ganske trykket, forteller Pia Lindström.

Voldsom skandale

Hun mener morens beste film er «Høstsonaten». I denne Ingmar Bergman-filmen spilte Ingrid Bergman sammen med Liv Ullmann.

TRE DØTRE: Ingrid Rossellini, Pia Lindström og Isabella Rossellini åpnet utstillingen om deres mor, Ingrid Bergman (bildet på veggen) i New York. Foto: Kristina Nyborg
TRE DØTRE: Ingrid Rossellini, Pia Lindström og Isabella Rossellini åpnet utstillingen om deres mor, Ingrid Bergman (bildet på veggen) i New York. Foto: Kristina Nyborg Vis mer

- Hennes nesten overveldende fysiske skjønnhet sto i veien for opplevelsen av hennes kunst i de yngre åra. Da hun ble eldre, kom skuespillerevnene tydeligere fram. Det synes jeg vises godt de siste filmene.

Pia Lindström er født i Ingrid Bergmans første ekteskap og kan ennå huske den voldsomme skandalen da moren forlot mann og barn i Sverige for den italienske regissøren Roberto Rossellini på begynnelsen av 1950-tallet.

- Slike ting skjedde ikke den gangen, særlig ikke i Sverige. Folk var sjokkert, sier Lindström.

Med i utstillingen er et brev fra Roberto Rossellini til Ingrid Bergman fra 1948. Likeså et brev fra Ernest Hemingway og en hilsen fra Alfred Hitchcock. Fotografiene fra hennes liv og karriere er samlet av The Wesleyan University Cinema Archives og fra hennes tre døtre. Bergman-utstillingen på Scandinavia House varer til 17. juli.

<B>Humphrey Bogart</B>
<B>Ingrid Bergman</B>

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer