Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mor og datter

Svenske Pernilla August har takket ja til rollen som mor til Dina i filmen bygd på Herbjørg Wassmos roman «Dinas bok». Det er også klart at Maria Bonnevie tar hovedrollen som Dina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke lest boka ennå, for å være ærlig, men jeg har lest filmmanuset, og det synes jeg er veldig bra. Og så gleder jeg meg stort til å jobbe med regissør Ole Bornedal. Han er en veldig spennende fyr, sier Pernilla August til Dagbladet.

- Hva med å jobbe sammen med Maria Bonnevie, da?

- Jo, det er klart jeg ser fram til det. Maria kjenner jeg så godt fra før. Hun er sjenerøs, humoristisk og har en helt spesiell og kraftfull måte å spille på.

Dyr film

Med Pernilla August på laget har produsent Axel Helgeland sikret seg to av Skandinavias mest profilerte kvinnelige skuespillere. Noe mindre ville også ha vært rart, for «Dinas bok» blir historiens dyreste skandinaviske film, med et budsjett på 115 millioner kroner.

August slo igjennom med hovedrollen - og fikk Cannes-pris som beste kvinnelige skuespiller - i sin eksmann Bille Augusts film «Den goda viljan». Hun ble sist sett som mor til Anakin Skywalker i «Star Wars: The Phantom Menace».

- Rollen som Dinas mor er ikke stor, men den er viktig. Hun får en spektakulær død og opptrer siden som gjenferd, sier Helgeland.

- Ja, mor har jeg vært før, men gjenferd blir en ny erfaring, sier Pernilla August.

Må ha permisjon

Helgeland har ennå ikke skrevet kontrakter med Bonnevie og August, men har sørget for at alle hindre nå er ryddet av veien for at de to skal kunne delta i innspillingen, som starter i februar neste år.

For Bonnevies del betyr det at hun må ha permisjon hele vårsesongen fra Sveriges nasjonalscene Dramaten i Stockholm.

I høst spiller hun i Ibsens «Vildanden» og seinere i Shakespeares «En midtsommernattsdrøm».

Men akkurat nå er den norsk-svenske skuespilleren i gang med innspillingen av en svensk film basert på Sigurd Hoels «Syndere i sommersol» - etter nettopp å ha avsluttet arbeidet med Marius Holsts nye film «Øyenstikkere».